Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet og vet ikke hva jeg skal gjøre

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Det er en gutt i klassen min som har mobbet meg i magen år. Jeg snakket for første gang med en lærer om dette to år etter han gegynte og han lovet å stoppe men senere har han på en eller annen måte klart å fortsette å mobbe meg men det er umulig å forklare til en voksen hva han gjør fordi han har fått hele klassen til å like han og derfor klarer han altid og få noen til å hjelpe han. Han har på en måte fortalt den at mobbing ikke finnes. Han sier stygge ting til meg hele tiden, ignorerer meg og får andre til å ignorere meg han får hele klassen til å tro at jeg ikke er verdt noe. Det er umulig å si ifra til noen fordi jeg ikke klarer å forklare det. Hjelp hva skall jeg gjøre. Det er ikke aktuelt å bytte skole fordi det er en internasjonal privat skole som har veldig bra undervisning.

Besvart 10.09.2019 18:10
 

Svar
Hei

Det er ikke greit at du blir mobbet. Det er veldig bra at du sa det til læreren din for to år siden, men det er ikke greit at mobbingen har fortsatt. Læreren din er pliktig til å gjøre noe som får slutt på mobbing. Om han ikke klarer det, er det rektor sitt ansvar. Gjør de ikke noe for å hjelpe deg, bryter de loven.

Det høres sikkert alvorlig ut, men mobbing er veldig alvorlig. Derfor er det viktig at du blir hørt slik at det blir gjort helt klart for læreren og rektor at det er et problem i din klasse. Jeg tror det er fint om du finner en voksen som kan hjelpe deg å bli hørt. Du skriver at du ikke klarer å forklare det, men du har forklart det mer enn godt nok til at jeg forstår alvoret. Derfor tror jeg at du også klarer å forklare det for en annen voksen. Kanskje du kan snakke med foreldrene dine eller med helsesykepleier og be dem om å hjelpe deg å ta denne saken videre? Om du ikke vet hva du skal si, kan du vise dem dette svaret. Det finnes nok mange ting som kan prøves uten at du står i fare for å måtte bytte skole, så det trenger du ikke å være redd for.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing