Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig på skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er egentlig 12 år men dette er året jeg blir tretten. Når jeg kommer på skolen går jeg ofte alene, og jeg liker ikke å være på skolen. Jeg har et lite merke i pannen og der kommer det inn at de kaller meg indisk. Når bestefaren min døde ble jeg veldig lei meg, en gang grein jeg på skolen, og så kom de bort til meg å lo. De sa: Slutt’a det gjør ikke så vondt! Lol! skjerp deg du overreagerer! Å de fortsatte med det...jeg har følt det sånn helt siden første klasse..fordi jeg ble dyttet inn i et tre og hoppet på så mange ganger i første klasse, og når jeg begynte i 2 klasse ble jeg mobbet av de største gutta i 7. Nå går jeg i 7 selv, og jeg sliter med å gjøre en god jobb som fadder. Fadderbarnet mitt er 7 år, og hun gråter veldig ofte fordi hun mener jeg aldri passer på henne og ikke vil hjelpe henne. Jeg blir så utrolig lei mei av dette og jeg vet ikke hvordan jeg skal løse dette. Og samtidig, har jeg et voldsomt problem med at jeg «glemmer» leksene.

Besvart 15.09.2019 21:42
 

Svar
Hei

Det høres ikke greit ut slik du har det, og jeg tenker du bør snakke med noen for å få litt støtte og få litt hjelp til hvordan du best bør håndtere dette. Jeg tenker det kan være fint for deg å snakke med helsesykepleer om hvordan du har det. Helsesykepleier vil du trolig finne på skolen din, du kan spørre lærer om du ikke vet hvor du finner henne. Det du beskriver tenker jeg er mobbing, og det er helt uakseptabelt. Dette er det viktig at voksne får vite om, og hjelpe til slik at det kan avsluttes straks. Jeg ønsker deg lykke til. 


Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing