Hopp til hovedinnholdet

Føler ikke at folk vil snakke med meg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på snart 18 år og jeg går nesten aldri ut i helgene alle andre rundt meg fester og koser seg mye men eg de eg e venner med vil aldri finne på noe og jeg får ikke kontakt med de andre rundt. Dette gjør slik at jeg føler meg jævlig, selvbildet,selvtilliten e på bunn assa eg vet ikke hvor eg skal gjøre av meg. Når jeg snakker med folk så kan eg se at de ikke er intrisert i å snakke mere med meg. De svarer kort spør ikke tilbake og bare virker helt uintrisert og av og til lurer eg på om verden har bestemt seg for å ikke like meg. Assa live suger Jeg er jo snart russ og eg gruer meg så sykt til russetiden siden alle har russebuss eller en gjeng de fester med men eg e redd for at eg skal bare ligge hjemme i russetiden

Besvart 14.09.2019 15:31
 

Svar
Hei


Dette var leit å høre! Først og fremst tror jeg det kan være lurt å snakke med en helsesykepleier eller en psykolog. Ofte vil en helt objektiv fagperson kunne hjelpe deg med å få det bedre og gi gode råd til hvordan du kan takle ulike situasjoner. 

Ut fra det du forteller kan det rett og slett virke som at du ikke har funnet din "gjeng" ennå. Hvis folk er uinteressert kan det jo være fordi dere rett og slett ikke er en god "match" og ikke har så mye til felles. Jeg skjønner at det er kjipt og sårende, men prøv å ikke overtenke situasjonen. Man kan ikke være venner med alle. 

Ikke gi opp når de gjelder å ta kontakt med folk. De fleste synes det er hyggelig når noen tar initiativ. Da vil du også fort finne ut av om dere har noe til felles og om det er mulig å utvikle et vennskap. 

Jeg skjønner godt at du bekymrer deg for russetiden, men prøv å ikke ta sorgene på forskudd. Man må ikke ha en stor vennegjeng eller venner som fester, for å få være med på morsomme ting. Det er alltid masse arrangementer som man kan melde seg på. Bruk disse mulighetene. Du må ikke bli invitert av venner for å bli med på russearrangementer. 

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser