Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mange dyr fra før av, men har så lyst på marsvin! Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år jeg har to hunder tre katter og ta kaminer og et hamster, siden jeg var liten har jeg ALTID ønsket marsvin og i år for noen måneder siden fikk jeg to de ga mamma og pappa bort jeg ønsker med det på nytt men får nei mamma er lei kaninene mine jeg foreslår å bytte dem ut med marsvin ikke drepe dem men gi de bort, marsvinene jeg hadde fikk vi igen men broren min skal hi de bort!jeg trenger hjelp med å få et nytt et HJELP!!!

Besvart 15.09.2019 21:28
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har mange dyr fra før av, men du har lyst på marsvin nå. Du har hatt det før, men de ble gitt bort. Du sier nå at du trenger hjelp med å få et nytt. 

Oi, dette var litt av en situasjon. Det høres ut som om du har mange dyr, og dermed også mye ansvar. Du sier du har kjempe lyst på marsvin, men det virker jo som om du har ganske mange dyr i utgangspunktet som du også må passe på. Jeg skjønner at du har lyst på marsvin i tillegg, men du må bare huske på at det mye ansvar med dyr, og at de trenger langvarig omsorg og kjærlighet. 

Om du er helt sikker på at du er klar over ansvaret og innsatsen du må gjøre om du skulle fått deg marsvin nå, i tillegg til de dyrene du allerede har, så skjønner jeg det. Da burde du kanskje prøve å snakke med moren/familien din om dette. Da burde du forklare at du er faktisk klar over ansvaret og skjønner at det tar tid, energi og penger til for å ha et marsvin, men at du fortsatt har veldig lyst på en. Hvis du prøver å forklare at du skjønner dette til familien din, hører/tror de nok kanskje mer på deg. 

Men om du merker at du kanskje synes dette virket litt mer stress enn du egentlig tenkte, det å få marsvin, så burde du kanskje vente litt. Og om familien din absolutt ikke vil at du skal ha det må du jo også bare leve med det. Det er lov å pushe litt, men i bunn og grunn er det foreldrene dine som bestemmer.

Jeg håper at dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. I tillegg kan du søke blant ung.no sine tidligere besvarte spørsmål, for kjappere svar på det du lurer på. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet