Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke ha det fint sammen med far

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, så jeg er 13, og har en far som er imot all type religion. Han er den typen som synes alle burde synes det han synes, og det er skikkelig irriterende. Jeg er kristen, og hele livet mitt har han prøvd å forandre det. En gang sa han til og med, ansikt til ansikt, "du er ikke kristen". Jeg er veldig glad i han, men han har sagt mye og gjort mye mot meg og mine søkene som ikke er ok. Faktisk, pga. alt han har sagt og gjort mot meg klarer jeg ikke ha det fint med han, uten å tenke på det konstant. Hva skal jeg gjøre? Det er så utmattende!

Besvart 22.09.2019 17:11
 

Svar
Hei

Jeg får inntrykk av at du er ei klok og fornuftig jente. Bra du tenker selv og skjønner at du har lov til å ha dine egne meninger.

Det er vanskelig å lykkes med å få alle til å bli enige med en selv. Jeg kjenner ikke til noen som har klart å få til det. Har du sagt til faren din at du opplever at han ønsker at alle burde synes det han synes? 

Du kan tro og mene det du vil. Hvis faren din er påståelig på noe du er uenig i, så kan det være lurt å utforske meningene hans. Unngå å argumentere og prøve å få han til å endre mening. Vis at du er interessert og nysgjerrig på hva man mener, og hva som ligger bak holdningene hans. Du trenger ikke være enig med han selv om du hører etter på hva han sier. Noen er mer påståelige enn andre, og noen liker å diskutere. Det er vanskelig å si hva som er riktig og sant. Det kommer ofte an på hvordan man oppfatter og forstår ulike situasjoner. To personer som er samme sted kan ha ulike oppfatning av hva som skjer. Det henger sammen med at man gjerne fokuserer på ulike ting.

Prøv å tenk at faren din får ha de meningene han har. Du trenger ikke diskutere dine meninger med han hvis det blir slitsomt for deg. Se andre tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet