Hopp til hovedinnholdet

Noen ideer til hva man kan gjøre når man trener, det begynner og bli litt kjedelig å jogge?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei !
Jeg trener 15 timer i uka, kampsport og egen trening (jogging og styrke).
1.Jeg er 170 høy og veier 60 kg, hva er BMIen min , og er jeg overvektig?
2. Jeg elsker å trene men blir ikke tynn, hva skal jeg gjøre?
3. Hva må jeg spise får å få et sunt og variert kosthold?
4. Hvordan skal jeg få flat mage?
5. Noen ideer til hva man kan gjøre når man trener, det begynner og bli litt kjedelig å jogge?
6. Jeg blir mobbet/plaget på skolen, men skjønner ikke hvorfor. Jeg får bare topp-karakterer, trener aktivt, er snill og smiler alltid, så hvorfor overser alle meg som om jeg er et null? For det er det jeg føler meg som et null, ingen snakker til meg, og i dag dyttet en ond jente meg nesten ned en hel trapp! Dette er veldog frusrterende, og jeg skal snart bytte skole...
7. Jeg liker en gutt, han liker meg, men det skjer ingenting, hva skal jeg gjøre?

Takk for all hjelp...
Jeg vet at ikke alle spørsmålene går under Idrett og trening, men håper dere kan svare uansett!

Mvh
Treningsnarkoman/ mobbet/ forelsket - jente :¨p
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
1. Vekten din er helt fin i forhold til alderen og høyden din.  Dette ser jeg utfra det vi kaller "normalkurve" for høyde og vekt for jenter.  Det gir et bedre bilde enn å forholde seg til BMI på din alder.  Du kan jo evt. stikke innom helsesøster på skolen din og få se en slik kurve, -og da kan du se at vekten din er helt passe.

2. Hvis du trener så mye som du gjør, så er nok kroppen din i god form, og du har godt med muskler.  Husk at jo muskler veier mer enn fett!  Fortsett å glede deg med treningen og vær akkurat slik du er.

3.  Et sundt og variert kosthold handler om å få i seg bra med alle viktige næringsstoffer; proteiner, karbohydrater, fett, samt mineraler og vitaminer.  Hvis du spiser grovt brød til et par måltider og har variert med pålegg, gjerne en frukt, gulrot e.l. ved siden av, drikker et glass melk ved siden av og evt. i tillegg vann, så spiser middag der du får i deg både godt med grønnsaker, samt ris, poteter eller pasta og enten kjøtt eller fisk, og så kanskje har et måltid som du spiser kornblanding, havregrøt e.l., eller knekkebrød, en salat, yoghurt med gryn i, eller noe annet du liker, og i tillegg kanskje spiser et mellommåltid med frukt eller grønnsaker, så ser det bra ut...

Altså regelmessig, grovt, "grønt", kjøtt/fisk/melk/egg og smakfullt....

4. Magen er jo ofte ganske flat om morgenen, men så begynner aktiviteten i mage og tarm, og da spiler den seg litt ut.  -Slik er det når den har vanlig bra aktivitet i fordøyelsen, så det er kanskje noe du kan prøve å tenke på som helt normalt.

5.  Noen tips om alternative former for utholdenhetstrening kan du finne i artikkelen under.  Som det også står der; å gjøre noe som er gøy er viktig.  Kanskje du kunne variere litt med sykling, svømming, dans, rulleskøyter o.s.v. og ha bra musikk til!  En treningsform sammen med noen kan jo også være morsommere enn å trene alene.

6.  Det høres jo ikke OK ut at du blir plaget på den måten du beskriver.  Hvorfor det er slik vet jeg ikke.  Jeg forstår at du nå har bestemt deg for å bytte skole, og det kan kanskje være greit hvis det har blitt så vanskelig.  Hvis det har blitt et mønster hos noen å avvise eller være plagsomme, høres jo det ut til å fortelle noe om dem og deres utrygghet og dårlige folkeskikk, men det løser jo ikke problemet for deg, selvom det kanskje er dårlig sosial kompetanse hos dem som er problemet, så det å komme seg unna dem kan jo faktisk være en løsning.  Lykke til på din nye skole.  Fortsett å gjøre de tingene du trives godt med; trening, skolearbeid mm, og fortsett å være hyggelig, så vil nok det gå fint. 

7.  Hvis du og han gutten liker hverandre godt, så kan det jo gå an at dere prater litt mer sammen, finner på noe sammen o.s.v.  Kanskje du kunne spørre ham om å bli med på kino, badetur, ballspill eller et eller annet en ettermiddag?  Kanskje han ikke tør å spørre deg.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Hvordan få kontroll over vekten?

Badevekt, ung.no

Å få kontroll over vekten handler ikke bare om å gå ned noen kilo på en måned, det handler også om å bli værende på den nye vekten. Se her hvordan du kan klare det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om konfliktløsning?

Hva er et sivilt søksmål?