Hopp til hovedinnholdet

Har jeg en sykdom? Hvilepuls på 70-100. I Gymtimen puls på 150-200.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 13 år :) Jeg har en hvilepuls fra 70-100 jeg synes det er mye! Jeg trener 2-4 dager i uken,det kommer litt Ann på om mamma og pappa skal være. vekke litt og da blir jeg og søsteren min passet på av besteforeldrene mine. I gym timene på skolen så kan pulsen min ligge mellom 150-200!! Jeg har en pulsklokke Polar a370. Og når jeg trener hjemme pleier den og ligge på deg samme. Jeg har sakt det til læreren at jeg får exstremt høy puls når vi jogger og løper, det samme sier jeg til foreldrene mine, men de sier at du skal bare trene mer! Og av og till får jeg stikk i hjertet, men tror bare det er noe jeg har arvet av pappa og farfar siden de har det samme problemet, men farfar har blitt opperert i hjerte. Har jeg en sykdom? Håper dere kan svare :)

Besvart 24.09.2019 09:57
 

Svar
Hei

Det er ikke greit å trene og tenke på om du har en sykdom. For å få et svar på om du har en sykdom må du snakke med fastlegen din. Vi kan dessverre ikke stille noen diagnoser her. 

Hvilepuls er den pulsen som  du teller når du er i total hvile, for eksempel før du står opp på morgenen, og er for barn 90 -100, voksene 50-80. Pulsen kan stige ved høyt spennings- eller stressnivå. Høy puls hos unge mennesker er  som regel helt ufarlig. 
Hvis du opplever å ha høy hvilepuls generelt, noe som kan assosieres med overtrening, så kan du snakke med legen din om det. Det er vanlig at hvilepulsen går ned hvis man er i god fysisk form, men det er store individuelle forskjeller. Derfor trenger det ikke være en indikator på din fysiske form. Følg litt med på utviklingen, og sjekk pulsen din når du våkner om morgenen. 

 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet