Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å gå på ridning

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år og jeg har en venn som går på ridning og hun har foreldre som sier ja til nesten alt. Men det har ikke jeg. Og jeg har lyst til gå på ridning. Men jeg går på håndball på mandager og onsdager det er på mandager det er ridning. Og pappa sier kanskje hele tiden. Men jeg har hatt lyst til og gå på ridning siden jeg var 6. Men jeg har sikkelig strenge foreldre. Kan dere plis hjelpe meg

Besvart 28.09.2019 09:59
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg forstår at du synes det er vanskelig å ha en venninne som får lov til å gjøre mye, også opplever du at du har strenge foreldre. Jeg forstår også veldig godt at du har lyst til å gå på ridning. Det er mange som ha glede av hest, og ridning er også god trening.

Siden du har ønsket deg dette lenge kan jeg tenke meg at det også er mye tanker og følelser rundt dette. Mitt forslag til deg er at det beste er om du snakker med foreldrene dine om det igjen. 

Når det gjelder hvordan du kan snakke med foreldrene dine så tenker at det beste i denne situasjonen, er at du selv ser om du finner en løsning på hvordan du kan få til en hverdag som kan gjøre at du kan begynne å ri.

Når du kanskje har det, så kan du da snakke med foreldrene dine, om dine løsninger, og se om de da kanskje er mer positive. Her er følgende forslag:

  • Inkludere det du ønsker å ha i timeplanen din, og det du må ha. Hvordan kan dere balansere det? Gjerne tegn eller skriv det opp for deg selv, her kan det være: skole, fritid, venner, søvn, mat, håndball, eventuelt ridning, eller annet. Kanskje du må endre på timeplanen din. Hvordan kan det gå? Kanskje du må ofre noe, hva er det?

  • Hvordan kan det passe for mamma og pappa? Og resten av familien. Det skal ikke bli mer stress tenker jeg for dere

  • Ridning er dyrt og kan ta mye tid, har dere en løsning på dette? 

  • Er det noe annet de har sagt tidligere som gjør at det da ikke har passet? Har det endret seg nå, eller kan det endre seg?

  • Vær åpen og ærlig om hva som er viktig for deg, og si at du gjerne ønsker det fra foreldrene også.

  • Helsesykepleier på skolen kan også være en du kan snakke med hvis du føler du trenger det.

  • Artiklene under har masse tips om hvordan man kan snakke med foreldre, så les disse. 

    Håper noe av dette var til hjelp. Ønsker deg lykke til :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet