Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt mobbet på skolen siden 3. Klasse fordi jeg er litt overvektig. Det kaller meg for ting som gris og fat-fuck og de ler av meg, hver dag. Jeg har sagt ifra til lærerene men de bryr seg ikke. Hjemme er det ikke noe bedre, de kaller meg også ting som fat-fuck og gris, og de sier at jeg ikke har noen venner og at alle hater meg. Jeg har selvmords tanker på grunn av det. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 26.09.2019 13:08
 

Svar
Hei

Så urolig vondt at du opplever dette. Dette er IKKE greit og MÅ stoppe. 

Du er så modig som har sagt ifra til læreren din og jeg synes det er svært urovekkende at ingen gjør noe for å få slutt på dette. 

Skolene i Norge har plikt til å jobbe aktivt mot mobbing. Noen skoler er veldig flinke til dette, på andre skoler går det ikke så bra. Rektor er sjefen på skolen, og det er hans eller hennes ansvar at skolen beskytter elevene, at de trives og har det bra. Derfor synes jeg det er viktig at rektor får beskjed. Hvordan ville det vært for deg å snakket med rektor om dette? 

Det at du også blir mobbet hjemme er svært alvorlig. Du skriver ingenting om det er foreldrene dine eller andre i familien som kaller deg disse tingene. Uansett hvem det er så er det ikke greit. Dersom det er søsken er det viktig at foreldrene dine vet om dette slik at dere sammen som familie kan løse dette.

Dersom det er foreldrene dine som kaller deg dette blir jeg veldig bekymret. Dersom du har det vanskelig hjemme anbefaler jeg deg å ta kontakt med barneverntjenesten i kommunen der du bor. En av hovedoppgavene til barneverntjenesten er å sikre at barn og unge får en trygg oppvekst. 

Jeg forstår så godt at du har det vanskelig nå, men selvmord er ALDRI en god løsning. Det finnes ALLTID andre, bedre løsninger. Sånn som du har det nå, vil du ikke ha det for alltid. Det er det viktig at du husker på.

Det er viktig og godt for deg å snakke med noen om dette. Kan du ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller Helsestasjon for ungdom? De snakker daglig med ungdommer som er i samme situasjon som deg.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111 eller legevakten på tlf. 116 117. 

Jeg håper du får den hjelpen du trenger og at dette tar slutt. Sånn som du har det nå skal du ikke ha det! 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing