Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en jente veldig godt som er jehovas vittne

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 15 år gammel gutt, i det siste har jeg snakket veldig mye med en jente, å for noen dager siden fant jeg ut at hun er jehovas vitner å da kan man ikke ha kjærester så ungt Hva skal jeg gjøre? Jeg liker henne veldig godt

Besvart 02.10.2019 02:44
 

Svar
Hei gutt 15 år!

Jeg forstår at dette ble litt vanskelig.

Det er alltid leit når det er noen man liker, som kanskje har en bakgrunn, kultur, trosretning eller andre ting, som gjør at det kan være utfordrende eller umulig, ihvertfall som ungdommer, å bli kjent romantisk.

Jeg vet dessverre ikke hva du skal gjøre her. Jeg tenker ta vare på det gode der har sammen, og samtidig pass på deg selv og dine følelser.

Noen ganger så er det godt å være venner og man ønsker det, andre ganger er det leit å være venn med noen man ikke kan være sammen med.

Det er leit om det er slik at hun ikke kan ha kjæreste i så ung alder, men det er også noe som er fint å respektere, for både henne selv og familien hennes.

Senere når man blir eldre så kan det være at ting endrer seg, og at dere da har en mulighet, kommer an på hvordan hun velger å praktisere sin tro og levevei.

Jeg tenker at det du lurer på, kanskje du kan få svar av henne direkte?  Hvordan er familien hennes, og hvordan praktiseres troen i hjemmet? Du sier at hun ikke kan ha kjæreste så ungt. Kan hun date en som er ikke er troende senere?

Jeg anbefaler deg å sette deg mer inn i hvordan det er å være Jehovas vitne. Dette kan også være fint å vite som en venn.

Om du ønsker å vite mer om Jehovas vitner så fant jeg en artikkel, på deres offisielle hjemmeside her i Norge. Der var det en artikkel om jehovas vittner; regler for dating og kjæreste. Den kan kanskje gi deg noen svar på hvordan det er å kjenne noen eller like noen som er Jehovas vitner.

Her kan det være godt å snakke med en fagperson om det slik som helsesykepleier på skolen, en av hjelpetjenestene som er representert under i artikkelen eller en venn. Det kan ofte føles bra å sette ord på tanker og følelser.

Vi har noen artikler som kan være gode å lese, legger ved disse under svaret. Alt godt :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

- Jeg har en venn som har veldig strenge foreldre

Mor og datter krangler (colourbox.com)

Jeg har ei venninne på 15 år med veldig strenge foreldre. Hun vill ikke snakke om det med så mange så jeg er glad for at hun snakker med meg om dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap