Hopp til hovedinnholdet

Føler meg mobbet av mine egne foreldre

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg føler meg mobbet av mine egne foreldrer,jeg blir kalt stygge ting hver dag og jeg føler hver dag at jeg bare vil dø og bort,men grunnen til at jeg fortsatt er her er fordi livet mitt utenfor huset er fantastisk men når jeg kommer hjem gråter jeg bare , blir kalt så masse stygt som f.eks stygg,drittunge,hore,søppel,gateunge, "jeg har aldri hatet en person som så høyt jeg hater deg" , "jeg skulle ønske jeg aldri adopterte deg" og "jeg skal heller passe på broren din som er så mye mer verdig enn deg". Dem tilatter ikke meg å besøke broren min på instutisjon fordi de sir jeg kommer til å ødelegge han osv. Jeg skjenner bare hver dag et det er ikke verdig å leve. Håper jeg får et svar eller et nummer jeg kan ringe, så lenge jeg kan få hjelp!, for vist jeg ikke for hjelp så er den eneste løsningen selvmord. Jeg føler at hver dag så liker jeg bare meg selv mindre og mindre. Bare jeg viser litt mage så blir jeg kalt hore, vist jeg går med noe de ikke liker så blir jeg kalt stygg

Besvart 28.09.2019 11:07
 

Svar
Hei

Det du forteller er veldig alvorlig. Slik de voksne behandler deg er det ikke lov å behandle barn og ungdommer. Du forteller om at de sier forferdelige krenkende og vonde ord til deg, hele tiden. Jeg forstår godt at du blir så lei deg av dette at du kjenner du ikke vil leve mer. Krenkende ord kan gjøre at vi føler oss verdiløse og alene, og at livet ikke er godt. Jeg blir veldig lei meg når jeg hører hvordan du har det hjemme. 

Det er fint at du spør etter konkret sted du kan ringe. Det finnes nemlig hjelp å få! Hvis du føler deg klar for det med en gang, kan du kontakte barnevernet direkte, selv. Sjekk denne linken om barnevernet for å finne ut hvordan du gjør det og hvilke telefonnummer som akkurat du skal bruke. Det er avhengig av hvor du bor i landet. 

Du kan også ringe et nasjonalt nummer: Alarmtelefonen for barn og unge, tlf: 116 111. Der kan du snakke anonymt og få råd. Fortell dem alt det du har fortalt her. De som jobber på Alarmtelefonen kan også sende en melding til barneverntjenesten for deg hvis du ønsker dette.

Du skriver at livet ditt utenfor hjemmet er fantastisk. Det blir jeg glad for å høre. Hvis du har noen gode venner eller andre du stoler på som kan støtte deg når du nå skal ringe noen i hjelpeapparatet, så er det flott. Det kan være godt å ha noen ved siden av seg når skal si ifra om noe så vanskelig som det du skal. Fortell hvordan du har det til noen av de som kjenner deg aller best, og be om støtte når du trenger det. Det er viktig at du ikke kjenner deg helt alene i dette. Selv om venner ikke kan løse problemene du har hjemme så kan de gi deg styrke og følelsen av at du har verdi, for det har du! 

Jeg håper dette ga svarene du trengte. Det viktigste er at du sier ifra med en gang til noen om hvordan du har det hjemme, for slik kan det ikke fortsette.

Under svaret mitt har jeg lagt ved noen flere artikler som har oversikt over hjelpetjenester som kan være nyttige for deg. Les dem gjerne om du trenger flere tips.

Jeg sender deg masse gode tanker og lykkeønskninger på veien. Jeg håper du får det bedre snart, for det fortjener du. Alt godt til deg.

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing