Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at vi feirer jul bare for stemningens skyld?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vet ikke om dettte er helt riktig tema å velge, men fant ikke bedre. Det er jul snart og hvem liker ikke det, men jeg er muslim. Jeg og familien min "feirer" jul, men ikke for den religiøse grunnen, men fordi det er god stemning blant andre og det blir god stemning i familien. Vi feirer det også fordi Jul stammer jo fra ordet Jol som er en norrøn høytid der de feirer at lysere dager skal komme. Men først fremst feirer vi det for stemningenes skyld, ikke for religiøse grunnen. Fordi vi er muslimer. Men jeg føler at mange sier at dette er feil, men jeg mener det er greit hvis familien min bare gjør det fordi vi får god stemning av det. Tror det er veldig mange muslimer og ikke-religøse som feirer jul fordi stemningen sin skyld, og ikke for religiøsitet. Kan jeg få deres mening?

Besvart 02.10.2019 09:24
 

Svar
Hei!

Jeg tenker at det er mange familier rundt i Norge som feirer jul for andre grunner enn religion, uansett hvilken trosretning de har. 

Mange feirer jul fordi det er en religiøs høytid. Men mange feirer også jul fordi det er en tradisjon. Det er mange familier som ikke ser på julen som en religiøs høytid, men som en tid for å være sammen som familie, sette pris på hverandre og vise takknemlighet. 

Jeg synes det er flott at dere feirer jul fordi dere synes det gir familien deres god stemning og fordi dere feirer at lyset kommer tilbake. Det er helt greit! Det er ingen som kan si at dette er feil eller galt. Dere bestemmer selv hvorfor og hvordan dere feirer jul. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet