Hopp til hovedinnholdet

Er det feil av meg å være sammen med han igjen etter det han gjorde?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er en 15 år gammel jente. og var sammen med en gutt i 2 år. han hadde sex med en jente han visste at jeg misliker veldig sterkt på grunn av ting hun har gjort. jeg slo opp med han og fjerna han overalt så han ikke kunne få snakket med meg. etter ca 1 mnd uten kontakt la jeg han til på insta igjen og etterhvert snap. og nå er jeg sammen med han igjen. jeg tenker på det veldig ofte. men jeg elsker han så mye og syns det var helt forferdelig å ikke være sammen med han.... er det feil av meg å være sammen med han igjen etter det han gjorde?

Besvart 05.10.2019 11:10
 

Svar
Hei jente 15 år.

Om det er det feil av deg å være sammen med han etter det han gjorde, er det du selv som må bestemme, tenke gjennom og finne ut av.

Det kan være vanskelig å komme over at kjæresten har hatt sex med en annen. Men du har tydeligvis tilgitt han, og det er veldig bra at du klarte det.

Det er vanlig at en strever med tanker etter å opplevd det du opplevde. En kan føle at en ikke er god nok, og det kan som en avvisning. Det kan gå ut over følelsene en har om seg selv, selvfølelsen.

Det kan hjelpe å snakke med noen om det som skjedde. Da kan det være at du tenker mindre på det. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Då får du mulighet til å sette ord på tanker og følelser. Du vil få gode innspill og spørsmål som gjør at du forstår mer av deg selv, at du blir enda bedre kjent med deg selv.  Da er det også lettere å finne ut hva som er rett for seg selv.

Hvis kjæresten ikke brukte kondom da han hadde sex med jenta, må han teste seg for kjønnssykdommer/seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Det kan han gjøre på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. Hvis han ikke vil det, må du teste deg, hvis dere har hatt sex etter at han var med jenta. Det er noen SOI som en kan ha uten at en har noen tegn på det, blant annet klamydia.

Snakk med helsepersonell! Ivareta deg selv! Du er viktig og verdifull!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Har partneren din vært utro?

Gutt sitter på sengekanten med hodet i hendene. Jente i bakgrunnen. (Foto: Colourbox.com)

Hva er utroskap? Hvilke reaksjoner er mest vanlig, og er det mulig å fortsette forholdet?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap