Hopp til hovedinnholdet

Overnatting hos kjæresten

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år. Jeg lurer på om det er greit å overnatte hos kjæresten? Eller sove i samme seng som hun. Hvordan kan man få dette til på en bra måte?

Besvart 09.10.2019 22:08
 

Svar
Hei

Det er de voksne hjemme som bestemmer om det er OK med overnatting. Noen får lov til det og noen får ikke lov til overnatting før man er over 16 år eller etter man er samboer og forlovet.

Hvis dere er omtrent på samme alder kan det være greit med overnatting. Det er viktig at dere begge ønsker det og de voksne hjemme synes det er ok. Hvis sengen er litt større enn en vanlig enkeltseng så kan det gå greit å sove i samme seng en hel natt. Hvordan man kan få til overnatting på en bra måte, avhenger av hvordan man ønsker å ha det. Dette bør man snakke om når man skal overnatte hos hverandre. Se mer informasjon i vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap