Hopp til hovedinnholdet

Er i et turbulent forhold og er usikker, orker ikke ha det slik.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært sammen med kjæresten min i 1,5 år og syns forholdet har vært turbulent fra starten. Hun har slått opp mye i sinne og er barnslig for alderen. Hun er 26 år og jeg er 20 år, så hun vil forlove seg og kjøpe hus. Men så er jeg usikker på forholdet. Mange sier at jeg bør finne meg noe bedre. For jeg har slitt med angst etterhvert i forholdet med bla nervøs mage og dårlig matlyst. Men jeg er veldig glad i jenta og hun er glad i meg. Før var hun usikker og nå er jeg det. Jeg orker ikke å ha det slik, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Vi bor hos hennes foreldre, så det gjør det ikke bedre. Føler at jeg lengter etter familien min også, så det er så mye følelser inni meg for tiden.

Besvart 13.10.2019 09:03
 

Svar
Hei

Så fint at du er så åpen om hvordan du har det i dette forholdet. Du beskriver godt følelsene dine. Dere bor sammen og hun ønsker at dere skal etablere dere, men det høres ikke ut som dette er noen god ide for deg nå, selv om du er glad i henne.

Dere har fått prøvd dere sammen i hverdagen nå, ved å bo sammen hos hennes foreldre. Da har du fått erfare hvordan dere fungerer. Når det blir mye krangling og sinne, som fører til at du får dårlig matlyst og blir nervøs, er dette er tegn du må ta på alvor og ta ansvar for, for din egen del.

Det jeg kan si med sikkerhet er at dette ikke kommer til å bli bedre, dersom dere ikke jobber med forholdet sammen. Da må dere ta kontakt med noen som kan veilede dere og snakke åpent med dere om hvordan begge føler det. Dere kan be om en slik samtale hos psykolog eller psykisk helsearbeider i kommunen dere bor, hvis det finnes et slikt tilbud. Du kan også sjekke ut Helsestasjon for ungdom, om de har et tilbud der.

Du har tatt et viktig skritt ved å sette ord på det du føler her. Da er du i gang med en egen vurdering av forholdet deres. Det kan være en ide å skrive ned på et ark hva du synes er bra i deres forhold, og hva du ikke synes er bra. Hun kan gjøre det samme. Sett av tid til å snakke sammen når dere har gjort det. Hvis dere kan få til en god samtale dere imellom om dette, uten at det blir konflikt, kan dere fortsette å jobbe med forholdet og disse samtalene for å komme frem til om det er verdt å satse på.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap