Hopp til hovedinnholdet

Jeg er muslim, men vil ikke være det

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei eg bor i Nord-Norge med fosterforeldran mine nå. og eg trives. eg budde eit annet sted før. eg er muslim men eg oppføre meg som kristen/ingenting. eg spise gris uten at mamma veit det. familien min er muslim og det er eg flau over. eg vil bli ingenting religion (veit ikkje ka det heite, humanist?) men fosterfamilien får eg lov til å være "humast" av. men eg tør ikkje å si det til mamma. at eg vil byte religion

Besvart 18.10.2019 21:20
 

Svar
Hei!

Når du har fylt 15 år har du selv rett til å melde deg ut eller inn av trossamfunn. Du kan selv velge hva du vil være. Du kan også melde deg inn i human-etisk forbund

Selv om moren din vil at du skal være muslim kan hun ikke bestemme det. Jeg forstår at du synes det er vanskelig å fortelle det til henne. Men dersom du er fast bestemt på at du ikke vil være muslim er det mest realt å fortelle henne det. Når du forteller usannheter kan det etter hvert bli vanskelig å holde dette hemmelig. 

Snakk gjerne med fosterforeldrene dine om dette. De kan støtte deg og hjelpe deg. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Det å dele tankene sine med noen kan gjøre at man får det bedre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet