Hopp til hovedinnholdet

Er venninnen min lesbisk eller bare prøver hun ut?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ikke lesbisk men jeg tror kanskje venninne min er det. Vi er sammen hele tiden hos henne og er veldig «close», men iblant når vi snakker sammen begynner hun å ta på låret mitt og en gang tror jeg hun ville kysse meg. Da ble jeg litt redd for jeg har kjæreste og vill ikke være sammen med henne. Er hun lesbisk eller bare prøver hun hvordan det hadde vært? Hilsen jente, 15 år

Besvart 16.10.2019 10:47
 

Svar
Hei

Du, det er ikke godt å vite om hun er tiltrukket av deg eller om hun bare prøver ut, eller om det er begge deler. Det enkleste og beste er å snakke med henne om dette. 

Du kan spørre hva hun tenker om å forelske seg, og om hun har tenkt på hvilket kjønn hun foretrekker. Eller om hun er av den typen som forelsker seg i personligheten og at det er det samme hvilket kjønn. Samtidig kan du også si at du har tenkt litt på dette og at du har kommet frem til at du er forelsket i kjæresten din. 

Da har du sagt til henne på en fin måte at du respekterer hvem hun er og hvem hun forelsker seg i, men at du er forelsket i kjæresten din. 

Om hun er lesbisk eller ikke er det bar hun som kan si noe om, men ved å ta denne samtalen åpner du også opp for at hun kan fortelle til deg. Da må du sørge for at du støtter, heier og bryr deg om henne uansett. 

La meg bare si at det er helt vanlig å teste ut i ungdomstiden, ofte skjer dette med noen man kjenner godt. Dersom du synes det er ubehagelig er det også viktig at du gir henne signaler om dette. Fordi det handler om dine grenser og hva du synes er greit. 

Jeg tror nøkkelen her er å bringe temaet på banen! Og være en god venn uansett <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv