Hopp til hovedinnholdet

Hva er retard?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er noe som kalles retard. Hva er det og hvordan kan jeg bli kvitt det. Mammaen til en venn av meg sa det til meg når jeg var der. Hva skal jeg gjøre.

Besvart 17.10.2019 19:19
 

Svar
Hei

Jeg er usikker på hva retard er i den sammenhengen du beskriver. Spør henne eventuelt om hva hun mente når hun sa det til deg. Les et svar på et liknende spørsmål her på ung.no som er stilt før.

Når jeg leser det du skriver så tenker jeg på at det er litt rart av en voksen å si noe sånt til deg uten å forklare noe mer om hva hun mener. Si gjerne i fra om dette hjemme eller til en annen voksen hvis du kjenner på at det hun sa er ubehagelig for deg. Det kan være hun bare sa noe uten å tenke seg om, og som hun ikke mente så mye med. Kanskje hun var litt usikker og prøvde å tøffe seg litt? Noen voksne blir litt usikre sammen med ungdom.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing