Hopp til hovedinnholdet

Vi har kjempet for likestilling. hva kan vi gjøre for å bekjempe hijab osv

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, det er en del kvinnelige muslimer på skolen min som bruker hijab og niqab. Jeg som jente syns at dette er veldig kvinneundertrykkende og blir veldig irritert og lei meg av at de skjuler hår og hals + noen ansikt. Jeg syns at kvinners rettigheter i Norge er noe som har blitt kjempet mye for og at muslimene bruker hijab, og spesielt niqab ødelegger alt kvinnekampen står for. Jeg skjønner at det er religionsfrihet osv, men i bunn og grunn er dette et kvinneundertrykkende plagg. Hva kan gjøres med denne situasjonen?

Besvart 28.10.2019 09:17
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål.

Ja våre formødre og bestemødre har kjempet. Det kan oppleves svært frustrerende å se kvinner som mer eller mindre frivillig kler seg etter religiøse lover som for oss er ukjente. 

Det er religionsfrihet i vårt land som vi må ta vare på. Med religionsfrihet skal det være en frihet for alle typer religioner.

Da er det kanskje nødvendig for oss å tenke gjennom at det i enkelte andre religioner signaliseres tro gjennom klesplagg. Den som bærer plagget ønsker å fortelle noe om sin religion. Det fine i vårt land er at vi synes det er rart og ukjent, men de nektes ikke. 

Reiser vi til land der kvinner ikke har vår frihet, som vi tar for gitt. Må vi kle oss som kvinnene i landet vi besøker for å bli respektert og slippe negative bemerkninger.

Hva vi ,hvert enkelt individ kan gjøre? Hva med å snakke med jentene. Still deg undrende til klesplagg som for deg er nye og ukjente. Vær ærlig på hvordan du opplever deres klesdrakt. Vis at du er interessert i det som for deg er ukjent. Bonusen kan være at du lærer noe nytt om deres religion.

 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet