Hopp til hovedinnholdet

Født jente men alltid følt at det har vært feil.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er født jente og kaller meg for en jente, men jeg har følt at det alltid har hvert en feil. Har tenkt mye på det om jeg vil være gutt.. og jeg blir så frustrert! Har så mange spørsmål jeg trenger svar på. Jeg føler meg ikke som en jente, men jeg bryr meg lite om navnet mitt og at folk sier hun til meg, og det er nok fordi jeg er så vandt til det. Har blitt kaldt jente i 18 år. Men nå har ting endret seg og jeg aner ikke hva jeg føler eller tenker.. jeg orker ikke mer. vil vite hva jeg er, hva jeg vil. Og skolen er så utrolig vanskelig for meg nå. Jeg går påbygg og det er så hardt i seg selv, men jeg trur ikke jeg egentlig er mentalt klar for å slite meg så hardt ut når jeg sliter så mye med å finne ut hvem jeg er. Har en jente kjæreste som jeg snakker med og mamma og pappa vet jeg er usikker. Men ingen av dem vet hvor mye alt dette går inn på meg.vil gråte hver dag og jeg vil egentlig bare finne ut hvem jeg er.trenger tips og hjelp! Vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 27.10.2019 20:45
 

Svar
Hei

I den perioden av livet hvor du nå befinner deg, skal du nettopp utforske hvem du er, også når det kommer til kjønnsidentitet. Dette er en helt naturlig prosess og viktig for at du skal finne ut hva som egentlig er riktig for deg!

Hvis du nå etter mange år, egentlig føler at betegnelsen jente ikke passer så godt, kan du bruke den betegnelsen som du kjenner blir mest riktig. Siden det bare er den som "bor i kroppen" som kan vite noe om dette, kan det være viktig å ikke tenke så mye på hva omverdenen måtte mene.

Flere føler slik som du, nemlig at de er usikre på om de kanskje har fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Og at denne tanken blir mer og mer vanskelig å holde unna jo eldre de blir.

Jeg vil derfor anbefale deg å ikke stå alene i dette, snakk med noen som har erfaring på området! Ta kontakt med en sexologisk rådgiver i nærheten av hvor du bor, eller en helsesykepleier. Vedkommende kan støtte deg samt hjelpe deg med hva du kan si.

Du kan også kontakte ichatten.no for flere innspill. Her svarer transkompetent helsepersonell på det du måtte lure på når det kommer til dette med utforsking og prosess videre.

For mere kunnskap om det mangfoldet som finnes når det kommer til kjønn, vil jeg anbefale deg å lese nettbrosjyren "mannen, kvinnen og meg" skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI.

Ikke mist motet! Hold ut! Snakk med noen som kan hjelpe deg videre i utforskingsprosessen! 

Legger ved noen artikler som du også kan se på.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til videre!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet