Hopp til hovedinnholdet

Savner vennene min. Noe råd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor i en veldig liten by, og føler at jeg ikke har d så bra her.. bor 1 time unna en storby, og der bor nesten alle mine nærmeste. Jeg har jo mange venner her, men ikke ordentlig gode venner, deg begynner å gå utover skolen osv.. mye pga jeg tenker mye på at jeg savner vennene mine der. Jeg vil flytte, og d r egt alt jeg vil. Foreldrene mine lar meg dra dit innimellom, men d r okke ofte, og jeg skulle ønske de skjønte hvir lei meg jeg blir av dette.. det går ikke å snakke m de, for de skjønner d liksom ikke.. Pappa har eget firma her og ville aldri flytter herifra, men mamma er enig i at det er ingenting for ungdom å gjøre her, men de vil ikke flytte dit. alle vennene jeg har i byen jeg bor er 1-3 år eldre, og d bare er så sykt vanskelig.. føler at jeg går glipp av alt vennene mine i den andre byen gjør. Har dere noen råd?

Besvart 30.10.2019 14:31
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du savner dine gode venner som bor en time unna deg. Samtidig er det nok ikke lett for dine foreldre å flytte. Din far har et firma og din mor har kanskje en jobb der dere bor? Det er nok vanskelig for foreldrene dine å flytte fra plassen dere bor.

Det er flott at du får dra å besøke vennene dine som bor en time unna deg. Det er heldigvis ikke så langt unna, så hvis du snakker med foreldrene dine kan du kanskje spørre om du får besøke de oftere? Prøv å bli enig med foreldrene dine om hvor ofte du får dra på besøk til vennene dine slik at du ikke opplever å savne dem så mye.

Kan dine venner i byen komme på besøk til deg? Kanskje de kan komme å bo hos deg ei helg innimellom? 

Det kan nok også være lurt å investere tid med de vennene du har der du bor. Selv om de ikke er dine beste venner, kan de bli bedre venn med deg. Siden du ikke får gjort noe med hvor du bor kan det være lurt å bruke tid med de som bor på plassen slik at savnet til vennene dine i byen blir mindre.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning