Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med spørsmål om egen kjønnsidentitet og seksualitet. Ressurser?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det siste året gått igjennom perioder der jeg prøver å finne meg selv, og har hatt flere "identitetskriser". Jeg bor på en veldig liten plass, så jeg har ingen måte å komme meg til helsestasjon for ungdom uten å si ifra til foreldrene mine, og helsesøster er bare på skolen en dag i uken. Jeg har problemer med å åpne meg selv opp for andre, så selv om jeg har venner som har gjennomgått liknende situasjoner synes jeg det er vanskelig å snakke med dem. Jeg sliter med spørsmål om egen kjønnsidentitet og seksualitet, og føler at hvis jeg snakker med mine heterofile venner vil jeg bare dytte dem bort, og forvirre dem. Har dere noen tips eller resurser som kan være hjelpsomme? (Jeg følte meg ikke komfortabel på si det med ord fordi de ikke hadde et forum for kjønn, og bare hadde to kjønnsalternativer)

Besvart 28.10.2019 17:26
 

Svar
Hei du, 15 år. 

Du beskriver så godt situasjonen du er i. Når en bor på et lite sted er det ikke så mange å snakke med om kjønnsidentitet og seksualitet. 

Du kan chatte med helsepersonell på ichatten.

Du kan også chatte med folk på Youchat. Du kan ringe Ungdomstelefonen.

Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn i Oslo. 

Kan det være at det finnes et lokallag av Skeiv ungdom i fylket/nærheten der du bor? Kanskje kan et mål om komme seg dit på et treff en gang, være mulig? Kanskje kan du etterhvert dra på sommerleiren som arrangeres av Skeiv ungdom? Det er noe med å finne et nettverk, noen som står i det samme som deg, og som vet og forstår hvilke tanker du har, og hva du lurer på. 

Er det mulig at du kan sende en sms eller e-post til helsesykepleier og be om en avtale en dag helsesykepleier er der? 

Du kan også lese her på ung.no på tidligere spørsmål og svar. Det kan kanskje være noen svar som kan være til hjelp for deg. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Ordliste LHBTIQ

Ordlist LHBT

Lesbisk, homofil, bifil, trans, interkjønn eller queer. Det er sikkert ord du har hørt før, men hva betyr de egentlig alle sammen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet