Hopp til hovedinnholdet

Er usikker på om jeg skal fortelle sannheten

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei vet ikke om dette er rett emne og skrive på men prøver. jeg har sittet mye på sykehuset frivilig fordi jeg ser opp til legene. pga dette har mange av vekterene startet å småsnakke med meg når jeg er der. i sommer var det en vekter som snakket til meg hele tiden når han så meg. en dag hadde jeg en dårlig dag og spurte om klem. dette fikk jeg ikke sagt da jeg spurte fordi han var så snar å svare. etter han kom tilbake fra ferien har han ikke snakket med meg men vinker eller sier hei en gang for dagen noe jeg syns er merkelig fordi han ikke var slik før. derfor har jeg forklart klemmen og jeg spurte om jeg hadde gjort han noe og det sa han nei til. selv om han sier det virker det på kroppspråket at han ikke vil snakke med meg mer. nå har jeg sittet meg en annen plass der han går sjeldnere slik at han slipper å se meg. Hvis han skal spørre hvorfor jeg sitter der istedenfor der jeg pleide skal jeg si sanheten at jeg blitt usikker på han eller bør jeg lyve og si jeg bare fikk lyst? takk

Besvart 30.10.2019 14:32
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det kan nok være at vekteren som du har vært i kontakt med har fått beskjed av sin arbeidsgiver at han ikke må ta kontakt med pasienter eller pårørende når han er på jobb. Det er strenge retningslinjer på dette, så det er jo mulig at dette er grunnen til at han ikke snakker med deg. 

Synes det er helt greit at du har skiftet plass der han ikke går så ofte forbi. Skulle han komme forbi og snakke med deg igjen så kan du si sannheten av at du har byttet plass for å ikke treffe han igjen siden han ikke vil snakke med deg mer. Dette vil han nok ha forståelse for. 

Jeg skjønner at du er skuffet, men på et sykehus er det mange yrkesgrupper samlet og de fleste har retningslinjer når det gjelder kontakt med både pasienter, pårørende og andre. Det er viktig at du vet dette slik at du ikke blir lei deg hvis det er mange som overser deg eller bare går forbi. Det er ikke deg det er noe galt med eller de ikke vil snakke med, men det er reglene. 

Håper at svaret var til hjelp for deg.  

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning