Hopp til hovedinnholdet

Er det bra å onanere hver dag. Er det sunt?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg en gutt 21. Er det bra onanerer hver dag. Er det sun? Jeg har ikke hatt sex med noen. Jeg har lyst på sex med noen og hvordan skal jeg få jnte? Takk for hjelpen

Besvart 30.10.2019 16:16
 

Svar
Hei gutt 20 år. 

Det er bra å onanere hver dag, Det er sunt! Hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er også sunt fordi man blir kjent med kjønnet sitt og hvilke bevegelser og stimuli man liker og nyter.

For å ha seksualitet med noen må du se deg om der du er, om det er noen du liker. Prøv om du kan finne ut om den personen du liker, også liker deg. 

Kanskje kan du øve deg på å flørte? Blikkontakt er en effektiv flørte-metode. Du kan se på personen. Da vil den merke at noen ser på den. Når den ser på deg, kan du holde blikket litt og smile. Kanskje får du et smil tilbake? Da er kontakten opprettet. Fortsett å se litt på personen og følg med om den ser tilbake og smiler. Hvis den gjør det, kan du si hei. Hvis den ikke ser tilbake, er det kanskje opptatt, har en kjæreste. 

Ta kontakt, snakk med den som smiler til deg. Spør hvem den er, fortell hvem du er. Ufarlige tema en kan snakke om er skole/studier, jobb, musikk, filmer, serier og hobbyer som trening osv. 

En merker fort om den andre er interessert i å snakke med en eller ikke. 

Mange finner også en partner/kjæreste via venner og familie. 

Du kan også prøve datingsider på nett

Bli godt kjent med personen. Sikre deg at du overholder dine egne grenser og også den andres grenser. 

Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Sjenert jente (colourbox.com)

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet