Hopp til hovedinnholdet

Gutter kan også bli gravide!

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Dere svarte på et spørsmål for kort tid siden, der en gutt skrev at han var redd for å ha blitt gravid. Dere svarte med at det er 100% sikkert at han ikke var gravid, ettersom gutter ikke kan bli gravide. Gutter og menn KAN bli gravide, dersom de er født med kvinnelige kjønnsorganer, altså hvis de er transgutter/transmenn. Synes det er viktig å nevne, ettersom gutter og menn ikke bare kommer med mannlige kjønnsorganer, men også kvinnelige. Og transgutter/transmenn er like mye menn og gutter som andre cis-gutter/cis-menn.

Besvart 30.10.2019 20:24
 

Svar
Hei

Så fint du følger med og kommer med tilbakemelding på de svarene vi gir her inne på Ung.no!

Har forsøkt å finne det spørsmålet du henviser til, og tror kanskje det kan være følgende?

Jeg er bekymret for og ha blitt gravid. Jeg var jente før, men skiftet kjønn. Jeg er redd vennene mine vil synes det er rart med en gravid guttevenn. Hva skal jeg gjøre!?

Jeg svarte følgende;

«Alt vi mennesker ikke har sett før er jo i utgangspunktet litt rart. Derfor kan det jo være at vennene dine reagerer litt, simpelthen fordi det ikke er så vanlig med gravide menn.

Likevel er dette en helt naturlige del av mangfoldet, det viktigste blir jo hvordan du nå skal forholde deg til muligheten for at du faktisk kan være gravid.»

Det jeg håpet å formidle med dette svaret, var at det er mulig å bli gravid som gutt men at det ikke var så vanlig, og at vennene derfor kunne synes det var litt rart. Jeg var også opptatt av at det å bli gravid som gutt er endel av det naturlige mangfoldet, men at det viktigste for han fremover ble å utforske hva han nå skulle gjøre dersom han faktisk var gravid.

Beklager at jeg ikke fikk formidlet dette på en tydelig nok måte, håper dette svaret ga mere mening!

Ta gjerne kontakt igjen :)

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet