Hopp til hovedinnholdet

Kan man få kjønnsbekreftende behandling uten testosteron?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en transkjønnet gutt og jeg ønsker kjønnsbekreftende behandling. Jeg har en blodtilstand som gjør blodet mitt litt for tykt så jeg kan ikke ta testosteron. Finnes det andre hormonbehandlinger enn testosteron for å bytte kjønn fra kvinne til mann?

Besvart 31.10.2019 14:02
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for oss på ung å svare på hva slags behandling som kan benyttes hvis du ikke kan bruke testosteron, da vi ikke kjenner din helsetilstand eller vet hva slags blodtilstand du har. Testosteron er en viktig del av den kjønnsbekreftende behandlingen, men det er vanskelig å svare på om det finnes alternativer siden vi ikke kjenner til din helsetilstand. Det er derfor viktig at du tar opp dette med stedet du er til utredning. 

Du kan chatte med helsestasjonen for kjønn og seksualitet som har mye kompetanse på dette området. Denne er åpen mandag til torsdag fra 17-20 og du finner den ved å klikke her

Det er lettere å kunne hjelpe deg med hvor du kan henvende deg ut i fra hvor i Norge du bor, og alderen din. 

Vennlig hilsen lege ved Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet