Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjelpe min venninne som blir skjelt ut fordi hun er lesbisk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venine som er lespe og det blir slengt skjelsord mot henne på skolen. Hvorfor er det sånn? Er det noe galt med å vere lespe? jeg er bifil men det blir ikke slengt skjellsord mot meg. Jeg vil veldi gjerne hjelpe henne men hvordan?

Besvart 30.10.2019 20:50
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg forstår at du er opprørt om du opplever at din venninne blir slengt skjellsord etter fordi hun er lesbisk, det er både frekt og uforskammet. Og hvis dette er noe som skjer ofte og systematisk, er det å regne som mobbing og trakassering, og det er slett ikke greit.

Det er ingenting galt med å være lesbisk, og jeg synes det er flott at du ønsker å hjelpe din venninne. Hun er heldig som har en så god venn som deg. 

Jeg vil anbefale dere å snakke med noen voksne som kan hjelpe dere. Det kan være kontaktlærer, sosiallærer, eller helsesykepleier på skolen. Sammen kan dere finne ut hva som kan gjøres for å hjelpe din venninne.

Skjer denne mobbingen på skolen, har skolen ansvar for å sørge for at mobbingen tar slutt. Men det er ikke alltid så lett for de voksne å oppdage mobbing, derfor er det viktig at dere sier i fra. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og din venninne og ønsker dere lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- En venn av meg blir mobba, hva kan jeg gjøre?

Jente tenker (colourbox.com)

Jeg vet at en jeg kjenner blir mobbet. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv