Hopp til hovedinnholdet

Usikker på hvordan komme ut av skapet

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei ung. jeg er veldig sikker på at jeg er bifil. jeg tenkte alltid på meg selv som hetero helt til august i år da jeg ble kjent med en jente over et nettspill og ble forelsket i henne. jeg har ingen å snakke med om følelsene mine så jeg har lyst til å komme ut til vennene mine, men jeg er redd for at de skal tenke at jeg kan begynne å like dem eller slutte å invitere meg til overnattinger og til å bade siden de tenker at det blir rart. vi snakker egentlig ganske ofte om LGBT og jeg tror at de har en mistanke om at jeg ikke er hetero siden jeg har gitt hint til at jeg liker jenter ved uhell.. uansett, jeg vet ikke om jeg har lyst til å komme ut. de har allerede sagt at det er okay hvis en av oss kommer ut av skapet, men jeg er likevel redd for at de skal se på meg på en annerledes måte. foreldre, skole eller psykolog er ikke et valg, så jeg har ingen andre å snakke med dette om. tusen takk for svar på forhånd! (har forresten lest artiklene deres og de har hjulpet mye)

Besvart 07.11.2019 18:41
 

Svar
Hei


Så fint at du skriver til oss, det er veldig modig gjort av deg :) 

Jeg kan forstå at det kan være utfordrende å vite om man skal komme ut av skapet, og evt hvem man skal komme ut til. Jeg tenker at det er viktig at du finner noen som du kan snakke med om følelsene dine. Det er aldri noe gøy og gå rundt og bære på slike ting alene! Mange synes at det kan være trygt og starte med en person som ikke kjenner dem så godt og som har taushetsplikt, da kan helsesykepleier/helsesøster på skolen din være et fint sted og starte. Helsesykepleier har taushetsplikt, så alt som blir sagt der blir der!  

En annen ting som er viktig å tenke på er at det ikke er noe hast med å komme ut av skapet. Det er kun du som bestemmer når du ønsker å komme ut, og til hvem du ønsker å komme ut til! Noen bruker lang tid på å komme ut og andre bruker kort tid. Dette er noe du bestemmer og ingen andre! Så mitt beste tips til å komme ut av skapet er å finne noen du stoler på, som du tenker tar det bra. Samt og ta dette i ditt tempo. Det er dine følelser og du bestemmer! 

Du forteller at du er redd for at andre skal se annerledes på deg hvis de finner ut at du liker noen av samme kjønn. For det første så vil jeg fortelle deg at det er noe som er helt normalt og de aller fleste synes dette er noe som er helt normalt og veldig fint. Men jeg forstår at du synes dette er vanskelig. Jeg tror at familie og venner ikke vil tenke noe annerledes om deg når du kommer ut til dem. DU er jo enda den fantastiske jente du er, uansett hvem du liker og ikke liker! :) 

Jeg synes du er veldig modig som skriver til oss og jeg håper du fikk noe ut av dette svaret! Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på mandager og torsdag fra 17.30 til 20.30 på vår anonyme chat! 

Vi heier på deg og ønsker deg masse lykke til! :D 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung. 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv