Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten ønsker å flytte til Norge, hva skjer med medisiner han må ta?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei, så eg har en kjærste i danmark (ftm) og vi har snakka om å flytte sammen her i norge, det eneste er at vi har lest at hvis han flytter fra danmark til norge så må han byne hele prosessen på nytt og at han ikkje bare kan overføre "diagniosen" sin, er det ingen måte å overføre han fra danmark til norge uten å måtte gå igjennom en lang periode uten medisinene sine? han har hatt top oprasjonen så å gå av medidinene er ikkje et alternativ men eg kan ikkje flytte til danmark siden eg er ung ufør. er det noe som kan gjøres?

Besvart 04.11.2019 10:13
 

Svar
Hei!

Jeg anbefaler at du tar kontakt med HelseNorge på 23 32 70 00, de kan sannsynligvis svare på spørsmål angående flytting til Norge og rettigheter angående medisiner og så videre. 

Du skriver at du har ung ufør. Du har lov til å flytte til Danmark, men det vil få betydning for uføretrygden din siden du har ung ufør. 

Du har som hovedregel rett til utbetaling av uføretrygd fra Norge selv om du flytter til et annet EØS-land. Ung ufør tillegget vil derimot opphøre dersom du flytter ut av Norge, slik at utbetalingen din blir redusert. 

Du kan lese mer om uføretrygd og flytting til utlandet på våre nettsider. 

Håper dere finner en løsning som fungerer for dere, ønsker dere alt godt!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet