Hopp til hovedinnholdet

Gutt 20 år! Har en kjæreste på 26 som forventer at vi skal forlove oss.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg 20 år gammel gutt/mann og kjæresten min er 26 år og vi har vært sammen i 1,5 år. Har også bodd sammen hos hennes foreldre like lenge. Vi elsker hverandre mye, men hun har slått opp mye pga aldersforskjell og at hun vil flytte ut og forlove seg. Jeg føler meg litt for redd til å ta det steget så tidlig. Så nå har hun igrunn slått opp på ordentlig fordi hun ikke er forlovet, noe som visstnok betyr alt for henne for å symbolisere at vi to er en sikkerhet. Jeg syns dette en kjempefin tanke at hun bryr seg så mye om meg. Men har vært mye opp og nedturer nesten fra starten. Så er egt dette forholdet bra for meg? Jeg sliter iblant med nervøsitet som går utover matlyst og livsglød. Men som sagt så elsker jeg henne tiltross for hennes humørsvingninger. Hun vil heller slå opp og få en ny gutt som vil det samme som henne vil, enn å jobbe med forholdet vårt så vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Ifølge henne så hadde alt vært bra hvis hun hadde hatt den forlovelsesringen. Takk!

Besvart 01.11.2019 17:37
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at du opplever denne situasjonen vanskelig og at den gjør deg usikker. 

Kjæresten din setter som betingelse for å fortsatt være sammen med deg, at dere skal flytte for dere selv og forlove dere. Hun tenker at det symboliserer at dere to er sikkerhet. 

Du tenker at dette er en fin tanke og viser at hun bryr seg om deg. Samtidig er du redd for å ta steget. 

Det virker ikke som hun har spurt hva du tenker og ønsker. 

6 års aldersforskjell i den alderen dere er nå, er ganske mye, og det bidrar til at utfordringene dere står i krever tålmodighet begge veier. Dere har åpenbart ulike ønsker og behov, samtidig som kjæresten din viser liten vilje til å ta hensyn til din situasjon. 

Om et forhold skal være harmonisk og trygt, forutsetter det at begge parter er villig til å lytte til hverandre når valg skal tas.

Det er helt naturlig om du lurer på om dette forholdet er bra for deg.

Slik du har det nå, tenker jeg ikke er bra for deg. Med de helsemessige utfordringene du har med nervøsitet, matlyst og manglende livsglede, er jeg redd dette forholdet vil bidra til å gjøre deg ulykkelig og forsterke helseplagene dine.

Å leve med et menneske som svinger i humøret så mye som kjæresten din og stadig truer deg med å gjøre det slutt om hun ikke får det som hun vil, er ikke et forhold som skaper sikkerhet, selv om dere forlover dere.

Det er viktig at du lytter til hjertet ditt og tar hensyn til dine egne tanker og følelser og tar dem på alvor. Kanskje vil det være best for dere begge å ta en pause fra forholdet, for å finne ut hva som vil være best for dere.

Jeg legger ved noen artikler som jeg også anbefaler de gå lese.

Håper svaret mitt er til hjelp for deg, og ønsker deg lykke til!

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap