Hopp til hovedinnholdet

Ho meina at det ho vil sei det som mobbing, meina dåkkå å de?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, i e ei jente på 13 år. Det e gutta å 2 jente som he kommentert på me å utsende mitt i typ 2 år, dei sei d bere 1 dag om uka i gjennomsnitt men dei sei de direkte og bak ryggen mit fleire ganga pr dag, he ikke hatt lærar som he tatt tak i de. Men ein av dei verste kommenterte de da me sku sei en positiv ting te han for høgre for oss. Han sa negativt, face2face, forran lærere og alle i klassen min. Klarte å sei ifra til den kjempesnille kontaktlæreren min, forklarte alt, ho meina at det ho vil sei det som mobbing, meina dåkkå å de??? Heldigvis e det snart elevsamtale, da e det kun min komtaktlærer og me, d e en slags forbredelse til kontaktmøte med foreldre osv, mamma å papp veit ikke detta, men kontaktlæreren min veit no de. Heldigvis brydde ho se, med en gang!!

Besvart 02.11.2019 08:23
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er mobbing hvis noen gjentatte ganger sier stygge ting til en. 

Noen ganger kan det være vanskelig å forstå at noen mobber en, men dette er helt opplagt mobbing. Guttene og de to jentene som sier stygge ting direkte til deg ukentlig, og flere ganger hver dag bak ryggen din, er mobbere og de mobber deg. 

Det kan føles veldig vanskelig, når en som skal si noe fint til en, i stedet for sier noe stygt og foran hele klassen, inkludert læreren. Men da hørte også læreren hva som ble sagt. 

Det er så bra at kontaktlæreren din forstår hva det er som skjer og at hun vil ta tak i dette. Dere kan sammen forberede hvordan dere vil fortelle dette til foreldrene dine. 

Det kan føles vanskelig å forklare at en mobbes til foreldre. Men de vil forstå hva det er som skjer når du og læreren forteller det. De vil støtte deg og hjelpe deg! 

Når noen mobbes, skal det settes inn tiltak fra skolens side. 

Hvis skolen ikke gjør noe, kan skolen meldes til Fylkesmannen. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om dette. Da har du en fagperson til som vet hva som skjer. Det kan være godt å snakke med helsesykepleier, og få innspill og støtte. Dere kan sammen gjennomgå hva som har skjedd og hva dette har fått deg til å føle. 

Dere kan også arbeide med hvordan du kan takle tanker og følelser. Det vil gjøre deg sterkere og tryggere. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Videotips mot mobbing

Kjetil & Kjartan

Humorduoen Kjetil & Kjartan har laget ni videosnutter med tips til hvordan man kan takle mobbing. Se videoene her, og få gode tips til hvordan du kan bidra til å få slutt på mobbingen i ditt nærmiljø.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing