Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme ut til moren som kjønnsfluid?

Annet 14 år
 

Spørsmål

Jeg er skikkelig redd for å si ifra til moren min at jeg er kjønnsfluid, hvordan kan jeg si det til henne utenatt hun reagerer dårlig?

 

 
Besvart 05.11.2019 23:08
 

Svar
Hei

Det finnes dessverre ingen garantier for at ikke moren din skal reagere dårlig på det du forteller henne. Likevel så tenker jeg jo det kan være både viktig og lurt for deg, å dele din opplevelse med henne. Det er jo veldig krevende å måtte spille skuespill i eget liv! Og kanskje kan det være slik at hun faktisk blir glad over at du deler dette med henne, at hun blir tilliten verdig?

Fordi noen dessverre mangler kunnskap om det du opplever, kan du nemlig risikere å møte kritiske tilbakemeldinger fra de rundt, bare fordi de ikke vet hva dette handler om. Derfor kan det jo være hun synes dette er litt uvant til og begynne med.

Du er jo likevel den samme som før, uavhengig hvordan du definerer deg selv som kjønn. Likevel er vi mennesker skrudd sammen på en slik måte at det vi mangler kunnskap om, kan oppleves som veldig "rart" i starten. 

Dersom moren din ikke helt forstår, kan du gi henne mere kunnskap. Her ved å oppmuntre henne til å lese "mannen, kvinnen og meg" som er skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI.  

Dersom det viser seg at hun fortsatt ikke respekterer det du sier og opplever, vil jeg anbefale deg å snakke med en helsesykepleier og fortelle vedkommende hvordan du har det. Vedkommende kan da snakke med moren din og forklare henne at det er viktig at du får være deg selv på din måte.

Vil også anbefale deg å kontakte andre som kjenner på det samme som deg. Det finnes flere ungdomsorganisasjoner som du kan høre med, disse kan du lese mere om i artiklene som jeg legger ved.

Vil også anbefale deg å kontakte ichatten.no for flere innspill.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet