Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i noen som har kjæreste.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg Er forelsket i en gutt. Har vert det i over 4(!!!!) år:( har opplevd så myeeee med han, selv om vi ikke har hvert en «ting» Jeg kan til å me si at jeg elsker han! Han får meg til å føle meg som en viktig person her i livet. Men det er Såå mye drama mellom oss. Først å fremst, han er 7 år eldre en meg, han har kjæreste. Men jeg føler at vi alltid får blikkontakt og at vi «fløter» med hver andre. Jeg sitter å tenker på han hver dag, jeg sitter på badet og gråter. Jeg ville bare glemme han. Men jeg VIRKELIG elsker han!! Hva skal jeg gjøre? Er ikke «bare,bare» å glemme en jeg fortsatt tenker på! Vil ikke snakke eller se han, men det gjør jeg hver dag... hva burde jeg gjøre? Burde jeg konfrontere han, at han har knust hjerte mitt...eller burde jeg se han lykkelig med sin kjæreste...jeg har skrevet et brev til ham. Der jeg avslutter brevet med «jeg lar deg gå, men ikke for alltid» Plis, gi meg råd.

Besvart 06.11.2019 16:12
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er veldig vondt å være forelsket i noen som har kjæreste. 

Dessverre er nok det beste i en slik situasjon å forsøke å komme seg videre selvom det, som du skriver, ikke er noe som går over natten. Kjærlighetssorg er rett og slett en prosess og noe man må jobbe med over tid. Nederst her legger jeg ved en artikkel som har gode råd til hvordan man skal håndtere kjærlighetssorg. 

Grunnen til at jeg råder deg til å forsøke å komme deg videre uten å prøve noe mer er rett og slett at han har kjæreste. I en slik situasjon ender man ofte bare opp med å såre seg selv enda mer om man fortsetter å prøve. Ved å holde døren åpen gir man seg selv håp, og man bruker lang tid og mye energi på noe man ikke har noen kontroll over selv. 

Denne gutten har valgt å være sammen med sin nåværende kjæreste, og dette er ikke et valg du har noen kontroll over. Derfor er det også veldig vondt for deg å gå å "vente" på noen som kanskje aldri kan gi deg det du ønsker. 

Jeg forstår at det er vondt, men jeg tror at du selv i lengden får det best ved å legge dette bak deg, dersom han kjenner til dine følelser og fremdeles velger å være med kjæresten sin.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet