Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min vet ikke at jeg er homofil og vi skal på kino, hva gjør jeg?

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei dere! Jeg er en gutt som liker en gutt i klassen min. Hahahah kort ord = homo. I dag så skal jeg på kino med en av bestevennene mine (som er jenter) men problemet er at hun sier til de andre at hun skal på kino med meg, men hun bestevennen min vet ikke at jeg er homo! Hun forteller til andre venner og de sender videre og videre! Hva kan jeg gjøre nå?

Besvart 02.11.2019 18:22
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette kan være en veldig ubehagelig og forvirrende situasjon for deg å være i, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan! Dersom jeg forstår spørsmålet ditt rett så handler det om at du liker en gutt i klassen din, men er redd for at det skal gå rykter om at du liker bestevenninnen din siden dere skal på kino og hun ikke vet at du er homo? Dersom dette er tilfellet så skjønner jeg at du ikke vet hva du skal gjøre! Mitt beste tips er å snakke med bestevenninnen din, det kan kjennes ubehagelig og skummelt, men kan oppklare misforståelser og kanskje ta en byrde av brystet ditt. Det betyr ikke at du trenger å fortelle henne at du er homofil hvis du ikke er klar, men det kan være en god idé å ha en samtale om hvilke forventninger dere har til hverandre. 

Nå kan det godt henne at dere allerede har vært på kino og jeg vet ikke om dere har snakket eller om noe har endret seg. Men du kan for eksempel fortelle henne at du vet at ofte når en gutt og en jente drar på kino sammen alene så kan det bli tolket av andre som en date og at du bare vil oppklare at dere går som venner. Det kan hende at hun faktisk trodde/skulle ønske at det var en date og at hun blir såret eller later som ingenting, men da har du i hvertfall tatt initiativ og vist at du bryr deg om henne og ikke vil såre henne dersom en misforståelse skulle oppstå senere. Dersom det kommer opp naturlig kan du også fortelle henne at du liker gutter og kanskje fortelle henne om denne spesielle gutten i klassen? Hvis hun kun liker deg som en venn så er jeg sikker på at hun vil lytte til deg og hjelpe deg med denne gutten, men hvis hun liker deg så kan det være en god idé å spørre henne om hun blir lei seg om du snakker om han. 

Jeg håper at jeg svarte på spørsmålet ditt, hvis ikke legger jeg til noen relaterte artikler med ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv