Hopp til hovedinnholdet

I går var det 2 år siden.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Igår var 2 årstiden. Jeg prøvet å ta livet mitt Mobbing begynte i 9 klasse jeg ble mobbet 24 sju på nette og på skolen jeg ble ofte kalt du er stygg ingen kommer å bli sammen med deg du burde dra tilbake hjemmeland tilbake jævla asiater du lukter karri helle tiden når jeg kom in på klasseromme så ble alle stille jeg satt ofte alle friminuttene jeg har ingen venner på skolen Når jeg prøvet å sitte med de så reist de vekk fra meg jeg fikk så mange stygge kommentare fra de alle på skole jeg ville ikke fortelle mamma hva som skjedde på skolen det var nok vi flyte fra gamle skolen fordi mamma fikk ny jobb i Anne kommune jeg hadde så innmari vondt inni meg jeg orke ikke å leve jeg henta kniv å skjærte meg i hånd så blod sprute ut jeg visste at mamma vær i nærheten hun tok kjøkkenhåndkle og knytehånd på hånd og ringte sykebil jeg ble kjørt i sykehuse for å stoppebløding takk Gud for mamma rede livet mitt jeg fortalt hva som skjede på skole hun ble å lei seg og sint

Besvart 04.11.2019 07:51
 

Svar
Kjære gutt 16 år

Jeg forstår at du har hatt det tøft, og at det fortsatt er vondt for deg å tenke tilbake på den tiden da du ble mobbet. 

Det er fryktelig vondt å ha det sånn, og jeg forstår at det blir veldig vanskelig og vondt å tenke på hvordan du har blitt behandlet. 

Jeg håper du har det bedre med deg selv nå, og at du har fått den hjelpen du har trengt så sårt. Kanskje du fortsatt får litt hjelp gjennom samtaler? Jeg håper mobbingen har stanset og de voksne er involvert og engasjert i å lage et godt, trygt og støttende miljø for deg og alle ungdommene på skolen og i fritiden. Det er veldig viktig!

Vit at du alltid kan oppsøke hjelp hos helsesykepleier eller ved Helsestasjon for ungdom. De er der for deg og hjelper deg gjerne. Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. 

Jeg legger ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing