Hopp til hovedinnholdet

Hva er egentlig aids?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Guttene i klassen driver å prater negativt om homofile osv! Dette skjønner jeg ikke helt... men uansett! De driver å prater om aids osv... hva er egt aids...?

Besvart 03.11.2019 14:40
 

Svar
Hei

Så bra at du stusser på at noen snakker negativt om homofile. Flere som har en homofil legning synes det er vanskelig spesielt i ungdomsårene, og det å være homofil er ikke noe man velger. Noen snakker negativt om det som er ukjent og som man ikke kan så mye om. Ikke bli med på kritikk av homofile. Homofile er akkurat som andre, og alle mennesker er like mye verdt uavhengig av hvilket kjønn de forelsker seg i.

Aids er en dødelig tilstand hvor immunsystemet har sviktet og kroppen ikke klarer å forsvare seg mot infeksjoner og andre sykdommer. Et virus som kalles HIV kan ødelegge kroppens immunsystem slik at en person utvikler aids. Homofile kan være ekstra utsatt for HIV smitte fordi flere homofile har blitt smittet av det viruset i forbindelse med ubeskyttet sex. De fleste homofile er ikke smittet av HIV.

Les mer om temaene du tar opp i artikler lagt ved under. 

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Homofobi i skolegården

Jente siffer aleine på en benk (colourbox.com)

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer

Om hiv og aids

To jenter har på seg rød sløyfe - hiv/aids-sløyfe (colourbox.com)

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv