Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg slutte å være forelsket i han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har vært forelsket i en gutt helt siden 5 klasse. Nå går jeg i 8 klasse og jeg er fortsatt forelsket i han . Han presset meg til å innrømme at jeg er forelsket i han så sa han at han og er forelsket i meg men det føltes ikke ekte ut. Det var i sommer ferien. En stund senere begynte han å mobbe meg og fortalte til alle at jeg er forelsket i han. Han mobber meg forsatt. Hvordan skal jeg få til å slutte å være forelsket i han? . Er det lurt å si fra til en voksen? .

Besvart 08.11.2019 21:30
 

Svar
Hei jente 14 år!

Hvem man har følelser for er vanskelig å styre, og det er leit at han oppfører seg sånn når du fortalte han hva du følte for han. Jeg synes det var veldig modig gjort jeg, så vær stolt av deg selv! Vi har noen artikler om kjærlighetssorg under les disse.

Det er dårlig gjort at han nå har begynt å mobbe deg. Jeg synes absolutt at du bør snakke med en voksen om dette! Helsesykepleier på skolen eller en lærer kan være til hjelp. Her holder det bare å fortelle at du blir mobbet også vet de hva de skal gjøre. Foreldrene dine kan også være til hjelp, så fortell dem hvordan du har det. Du kan også si til han at du synes at det er dårlig gjort at han oppfører seg slik, og at du trodde han var enn bedre gutt enn som så. 

Artiklene under kan gi deg flere svar enn jeg har mulighet til her, så anbefaler deg å lese disse! Ønsker deg alt godt og gi deg selv en god klem! 

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse