Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg like jenter og ikke gutter?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg e homo, å de vet jeg, jeg har likt non gutter før å va ganske "homo" men no er jeg meir "edgy å kul" på en måte, jeg å kameratane mine snakker å di bare : ja den snuppa dee hadde dig ass, å svære tits å!. Men jeg føle meg ikkje velkomen i samtalen, jeg vil ikkje være homo, er de noen måter å bli streit på? Jeg liker osso en gutt, men han er mer femi å de tiltrekker meg, jeg har et sterkt behove å beskytte han, kose me han å alt de, men jeg vil ikkje, jeg vil like jenter å bli turned on av ass å tits å san!

Besvart 05.11.2019 23:22
 

Svar
Hei gutt 15!

Det å merke at en liker noen av samme kjønn kan noen ganger være vanskelig og en kan kjenne det som vanskelig å skulle begynne å snakke åpent om seg selv til familie og venner. En kan kjenne seg usikker på hva de måtte mene og hvordan en vil bli møtt: vil en bli forstått, akseptert og vil de være like glad i en som før.

Ofte handler det om å "ta sats" og tørre å fortelle om seg selv. En vil da som oftest oppdage at de en snakker med synes det er ok. Kanskje de blir overrasket, men det er lkke unaturlig. Husk at du har tenkt på dette en stund, og at for de vil dette være en nyhet.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg skriver dette og ikke forteller deg hva du kan gjøre for å bli kvitt følelsene dine for gutter. Grunnen til at jeg ikke gjør det, er at det ikke er mulig å endre hvem en blir forelsket i og kåt på. For at livet ditt skal bli så fint og godt som du ønsker deg, er det derfor fint om du kan klare å tenke at du er slik du skal være, med hele deg og alle følelsene dine. 

Det kan være vanskelig og kjennes tungt ut, men etterhvert vil du kjenne og merke at det vil bli bedre. 

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv