Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har slitt veldig mye i det siste. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

kjæresten min har slitet veldig mye i det siste foreldrene hans slo opp og i starten var han ikke lei seg men i sommerferien begynte han og bli lei seg, jeg har trøstet han mye og jeg begynner og bli sliten, ingenting av det jeg spiser hjelper han, jeg syntes han er veldig egoistisk siden jeg har hjulpet han så mye men med en gang det er noe med meg så er det som om han ikke bryr seg vi har snakket om det men han skylder på at han har vært lei seg så derfor han har ikke hjulpet meg. han er lei seg fordi han er redd han skal gjøre det samme som faren hans gjorde. han vet ikke om han liker meg men han sier han liker meg og han er redd for og være utro siden det var faren og han blir helt gal når han først blir lei seg og jeg blir sikkelig gal selv og det blir så dytta på meg. og det enste vi gjør når vi møtes er Seksuelle ting ellers så gråter han og jeg blir så sliten jeg har snakket med han om det at jeg ikke vil at det er det første som skjer når vi møtes hva skal jeg gjøre??

Besvart 08.11.2019 21:50
 

Svar
Hei jente 15 år!

Jeg forstår at kjæresten din har hatt, og har det vanskelig. Det er leit for både han og for deg. Dette siden det også går ut over deg og hvordan forholdet deres er. Jeg har følgende tips til hva du skal gjøre for at både du og han kan få det bedre: 

  1. Det er han som har opplevd at foreldrene hans går fra hverandre. Ikke du. Derfor er det viktig å huske på at det er han som har disse utfordringene og disse mentale sårene. Og det er hans ansvar å ta i mot hjelp og snakke med noen om hvordan han har det. Her kan fastlegen, helsesykepleier på skolen, en lærer eller foreldrene hans hjelpe han.
  2. Han er ikke faren hans. Han er seg selv og ansvarlig for sine egne handlinger. Det at han har et følelsesmessig kaos går ut over deg og det skal det ikke gjøre. Be han om å være klar og tydelig på hvor han står. Om han er usikker så får han tenke på dette selv, før han snakker om alle følelser og tanker, fram og tilbake med deg.
  3. Å være seksuelle er koselig og fint når man har det bra sammen og føler at man er trygge på hverandre og vet hvor man har hverandre. Slik som det er nå så høres det ut som, at det ikke er så bra for deg at mye av tiden dere deler sammen brukes til det eller at du trøster han.  Her er det veldig viktig at du setter dine egne grenser og viser hva du vil og ikke. Gjerne si at du synes det er vanskelig å være intim når du er usikker på hvor du har han, og når dere ikke får gjort andre kjæreste ting sammen. Oppfordre han til å finne på hyggelige ting, som dere gjorde før, eller gjør noe nytt sammen. Gå en tur, spis sammen eller se en film, eller vær med venner.
  4. Snakk om hva dere ønsker av hverandre i et forhold og hva dere ikke ønsker. Vær tydelig på hva som er viktig for deg.
  5. Oppfordre han til å få hjelp av noen. Det er både slitsomt for deg og han at dere håndterer dette alene.
  6. Snakk med noen om hvordan du har det, slik at du også blir ivaretatt. Her er de samme mulighetene som listet ovenfor også mulige for deg; som helsesykepleieren på skolen eller helsestasjon for ungdom. Dere kan også gå dit sammen hvis du ønsker det.
  7. Les artiklene under, de kan være til hjelp. Ønsker deg alt godt og du er en god kjæreste, nesten for god. Så husk å ta vare på deg selv i dette også! Alt godt :o)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse