Hopp til hovedinnholdet

Føler jeg blir sett på som et trofe som man kan vinne

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente med helt ok selvtillit. Jeg føler at folk bare tar kontakt fordi de ønsker å knulle meg, at de er snille med meg helt til de skjenker meg på en fest og drar meg ut i skogen. Jeg vet at jeg har former og folk legger ofte merke til min kropp, selv HATER jeg den oppmerksomheten fordi jeg føler at ingen orker å prøve å bli kjent med meg. Alle vil bare ligge med meg og skryte av det til andre. I dag sa en jente til meg.."grunnen til at du får så mange gutter på deg er på grunn av hvordan du ser ut og ikke på grunn av hvordan du er". Det hun sa fikk meg til å tenke, å jeg føler meg egentlig litt som at jeg har mistet min identitet fordi alt bare skal handle om utseende hele tiden og at alle skal kommentere. Jeg er liksom blitt " hun med "kroppen". Føler jeg har blitt lurt, at folk bare gidder å henge med meg fordi jeg ser sånn som jeg ser ut. Dette har godt over på mitt selvbilde. jeg føler meg ekkel og verdiløs. Føler jeg blir sett på som et slags trofe du kan vinne.

Besvart 06.11.2019 17:10
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det ikke er godt å føle deg som en trofe, og at du opplever at det bare er utseende ditt som teller. 

Kanskje du skal være litt bevisst på hvilke gutter du er sammen med? Selv om alle vil ligge med deg, så trenger du ikke å ligge med de. Kanskje det lureste er å vente med å ha sex til du finner deg en kjæreste. Da vil du ikke føle deg så brukt som når de kun er ute etter å ha sex med deg. 

Du kan styre hvem du vil være sammen med, og hva som skal telle i ditt liv. Finn deg en kjæreste som liker hele deg, og ikke bare utseende ditt. Du vil merke når du finner en som liker hele deg, og ikke bare en som skal skryte over å ha vært sammen med deg. 

Det samme gjelder jentevennene dine. Vær sammen med de som vil deg godt og som du liker å være sammen med. 

Jeg tenker at selvtilliten din vil bli bedre hvis ikke lar deg bli brukt som du nå føler at du gjør. Da vil du ikke føle at folk utnytter deg. Vær bevisst at du ikke blir for alkoholpåvirket og vær sammen med mennesker som liker deg for akkurat den du er. Det vil bygge selvfølelse og selvtillit.

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse