Hopp til hovedinnholdet

Har slitt med depresjon en lang stund. Vet ikke hva jeg skal gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har slit med depresjon en lang stund. jeg krangler ofte med pappa og jeg føler meg alene. jeg har et par venner, men de forstår aldri hva jeg mener eller føler. jeg har tatt mange piller jeg har funnet i skapet. jeg sa det til en venn, fordi jeg trodde hun ville hjelpe. jeg har stoppet med det nå. men jeg er deprimert hele tiden. jeg blir fort sint, på grunn av henne. hun sier alltid at jeg vil få det bra, men hun forstår ingenting. men jeg kunne aldri dra fra henne fordi jeg er glad i henne. men hun har alt jeg kunne ønske meg. gutten jeg har likt siden 4. klasse liker henne. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med meg selv.

Besvart 06.11.2019 17:19
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du er trist og lei deg. Du krangler ofte med din far og føler deg alene. Det høres vondt ut og jeg forstår at du er fortvilet. 

Det er veldig bra at du har sluttet å ta piller. Det kan være veldig alvorlig. Har du prøvd å snakke med noen voksne om hvordan du har det?  Hva med å snakke med din mor, hvis du har godt forhold til henne? Da kan hun støtte deg nå som du trenger det. Hvis du ikke vil snakke med noen hjemme kan du gå til en lærer du liker, helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom i kommunen din. Dersom du snakker med helsepersonell så er de vant til å lytte og hjelpe, og de har taushetsplikt.

Jeg tenker at du ikke skal være redd for at voksne ikke skal forstå deg. De fleste foreldre vil barna sine det aller beste, og hvis du forteller hvordan du har det vil nok foreldrene dine ønske å hjelpe deg. Det samme gjelder helsesykepleier på skolen. Helsesykepleier er vant til å snakke med ungdom som sliter og føler seg ensom. Husk at du ikke er alene. Det er nok mange som ønsker å hjelpe deg hvis du forteller hvordan du har det.

Ting vokser seg gjerne større når man holder det for seg selv. Jeg vil derfor anbefale deg å få hjelp så du får det bedre. Husk at det er hjelp å få!

Du kan også ringe til alarmtelefonen på nummer 116 111 om du vil prate anonymt med noen. Det er gratis å ringe dit.

Jeg ønsker deg lykke til! Ta godt vare på deg selv. Håper du finner en som er god å snakke med, og som skjønner deg.

Jeg anbefaler deg også å lese artiklene jeg har lagt ved svaret.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser