Hopp til hovedinnholdet

Drømmer om andre jenter

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! I det siste har jeg hatt noen rare følelser. Jeg drømmer om andre jenter, jeg drømmer om å kline, ta på og ha sex med jenter. Jeg er ganske sikker på at jeg blir kåt og våkner med at jeg er våt. Når jeg er i offentlighet så hender det seg at jeg ser på rompa eller kroppen til en jente. Jeg tenker ofte at hun var fin eller sexy. Har mange problemer med min kropp, det kan hende at jeg blir så opphengt i kropp og utseende på meg selv, at jeg begynner å ha seksuelle drømmer om jenter. Jeg kunne gjerne ha undersøkt dette selv, men greia er at jeg har en kjæreste (gutt). Vi er seksuelt aktiv og vi har vært sammen i 2 år nå. Jeg har ikke noen planer om å slå opp med han. Jeg kan ikke være være seksuelt aktiv med en annen jente, for det ville vært utroskap. Har ofte tanker om å ha sex med en jente for å finne ut om jeg er bifil eller ikke. Snakket om dette med kjæresten min. Han synes det er greit hvis jeg er bifil. Kanskje vi kan ha trekant med en jente? Noen råd ?

Besvart 06.11.2019 20:17
 

Svar
Hei jente 16 år
 
Det er flott at du er åpen og snakker med din kjæreste om dine tanker og følelser. 
 
Ungdomstiden er en fase der man er på leting etter hvem man er, hva en liker seksuelt og hvem man forelsker seg i. Dette er en tid for å prøve seg frem, og ikke sette seg selv i "bås".

Det er vanlig å prøve ut forskjellige måter å være på i ungdomstida. Dette betyr at mange også utforsker seksualiteten sin og sin seksuelle identitet. Noen tiltrekkes av personer av samme kjønn, mens andre kan oppleve disse følelsene i møte med personer av et annet kjønn. Mange tiltrekkes også av flere kjønn. Andre igjen tiltrekkes ikke av noen. Her finnes det ingen fasit.

Her kan du lese en artikkel fra ung.no som heter "Er du lesbisk, bifil eller homofil?"

Så mitt råd til deg er at ikke setter deg selv i bås, men vær åpen og la tiden vise hvem du forelsker deg i, og dermed ser ut om liker jenter eller gutter eller begge kjønn.

Hvis du og din kjæreste ønsker å forsøke trekant, er det ingen som kan stoppe dere i det. Men det er ikke sikkert du vil finne svaret på om du liker jenter i den settingen. Dette vil være en ny og spennende situasjon for begge, eller alle tre, noe som kan gi ekstra tenning og nye følelser. Bruk tiden fremover og vær tålmodig, det haster kanskje ikke med å finne svar nå?

Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Hun har erfaring og kan gi deg god støtte fremover.

Ønsker deg masse lykke til fremover!

Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet