Hopp til hovedinnholdet

Småsår i ansiktet, hodebunnen og ryggen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som har hatt «kviser» siden andre klasse jeg er sen i puberteten har enda ikke fått mensen og pupper. Så det kan umulig ha kommet kviser i andre klasse det blir til små sår som legger seg på haka, i panna, på ryggen, i hodebunn, kinnene og rundt nesa og mellom brynet. Det er de i ansiktet som beskymrer meg mest, alle vennene mine har fin hud og ikke jeg. Men jeg vet ikke om legen kan hjelpe. Kusina mi fikk tabletter av legen og hun ble phsykisk syk. Jeg har prøvd ansiktsrens flere ganger men det fungerer ikke. Jeg har også prøvd aloevera og bare og bruke vann i visse perioder men ikke noe har fungert, jeg vil bare ha ren hud før i tiden slet jeg mer med og akseptere kroppen min siden jeg er flat, jeg har ikke dårlig selvtillit jeg er rett og slett bare stygg. Spørsmålet mitt er om dere vet hva dette kan være siden det ikke er kviser. Og om n eventuell lege kunne hjulpet med dette eller om jeg burde dra på apoteket og få hjelp der. Jeg ser etter piller ikke kremer.:)

Besvart 07.11.2019 17:32
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare på hva det kan være og hva som kan hjelpe uten å undersøke deg.

Det kan være lurt å snakke med helsesykepleier på skolen eller fastlegen din om dette. Kanskje du kan få en henvisning til hudspesialist for vurdering av hva som kan være best hjelp for hudproblemet ditt? Fastlegen din kan hjelpe deg med hudproblemet ditt.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse