Hopp til hovedinnholdet

Blir lei meg når de sier det jeg liker er søppel, at jeg er dum-

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg gikk på en skole der jeg ble mobbet før, men hadde brae venner der men så bytta jeg skole, og i starten syntes jeg alle var så mye hyggeligere der, men etterhvert ble alt så kjedelig, så deprimerende, jeg hadde ingen venner, men jeg fikk en interesse som gjorde meg litt lykkeligere, helt til gutta i klassen begynte og gjøre narr av meg som likte BLACKPINK, BTS og mange andre grupper og soloister. Hver gang de hørte en BLACKPINK sang så sa de: for en forferdelig sang! den er søppel og jeg får vondt i ørene av denne shit musikken! også hver eneste dag jeg sier ordet K-pop eller BLACKPINK sier alle guttene jeg er retard og dum og sånt. Og de som gjør det er PewDiePie fansen i klassen. De er så irriterende! de sier BLACKPINK og annent K-pop er dritt og sånt, men jeg sier ikke så mye tilbake, inni meg blir veldig lei meg. men en gang sa jeg PewDiePie ikke er så ille men jeg liker BLACKPINK bedre, men da sa de jeg hater på PewDiePie og alle K-pop fans er rar. Det er 1 annen K-pop fan

Besvart 07.11.2019 17:43
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

Jeg forstår at du bli lei deg når de andre kaller deg dum og at det du hører på er søppel. 

Hvis de sier slike ting gjentatte ganger er det mobbing. Det er ikke lov å mobbe. Det er skolen som har ansvaret for at ingen mobber. Du kan snakke med kontaktlærer rådgiver eller sosiallærer om dette. 

Enhver har rett til å like det den vil. Vi har forskjellig smak. Noen liker det ene, og noen det andre. 

Hvis det er flere som liker det samme kan det virke veldig overveldende når de sier det de gjør. Men du har rett til å like det du vil. 

Kanskje skal dere la være å snakke om musikk? Hvis noen sier noe negativt om det du liker, kan du bare trekke på skuldrene, uten å gå inn i diskusjonen. Hvis du ikke gidder å snakke om det, vil de slutte å mase om dette.

For å vise deg tydelig og sterk, kan du vise en sterk kroppsholdning. Når de sier noe, skal du stoppe opp. Rett deg opp i ryggen. Stå med bena litt fra hverandre. Sikre deg at hele kroppen din vender direkte mot den som sa noe. Dette er en sterk kroppsholdning.

Så kan du være helt alvorlig og de personen som sa noe inn i øynene. Så kan du for eksempel si noe sånn som at du hørte hva personen sa og at du ikke bryr deg. Hold blikket til den du snakker til. Dette viser en sterk mental holdning. Deretter kan du trekke på skuldrene og gå. 

Hvis du gjør dette, lar du deg ikke erte eller plage av det de sier, og de vil bli leie av det og slutte med det. Det kan ta litt tid før de ikke gidder å si noe. Men hvis du er sta og holder ut med en slik reaksjoner, vil de slutte. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. 

Du kan også snakke med helsesykepleier om hvordan du føler det med deg selv, selvfølelsen. Det å bli bevisst hvem en er, hva en tenker, føler og mener, er en del av det å vokse opp og bli selvstendig og sterk. 

Vær med gode venner. Gled deg over hverdagen og nyt ungdomstiden din!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis det er du som blir rammet?

Les mer

Du er unik! Vil du vise det?

Gutt sitter på en benk og støtter seg til en sparksykkel (colourbox.com)

Føler du deg unik, spesiell eller annerledes? Kanskje har du lyst til å skille deg litt ut fra de andre og vise frem DIN egenart? Vi får en del spørsmål om dette på ung.no. Her er noen tanker om det som kan være til nytte for deg.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing