Hopp til hovedinnholdet

Ertes for at jeg ikke skarrer på bokstaven r.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg bor i Rogaland hvor de skarrer på bokstaven «r», som jeg ikke får til. Mange erter meg for det, derfor prøver jeg å si det så minst som mulig. Jeg hopper over ord med bokstaven eller så bytter jeg ut ordene. Da kan setningene mine bli veldig rare. Dette er veldig flaut for meg, spesielt foran klassen når jeg skal ha framføringer osv. Gruer meg til videregående, jeg er redd for at jeg ikke får noen venner pga hvordan jeg snakker. Dette går utover både skolen og mitt sosiale liv. Hva kan jeg gjøre med dette?

Besvart 08.11.2019 17:32
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det er ikke alle som klarer å skarre på r`en! 

Selv om en bor et sted der det er vanlig å skarre på r, er det ikke alle som kan det. 

Kan du klare å la være å bry deg om at du ikke kan det? Kan du jobbe med å takle det, i stedet for å snakke rundt det? 

Hvis du klarer å snakke fritt, uten bekymring eller engstelse for hvordan du snakker, vil du få det så mye bedre! 

Hvis noen sier noe om dette, kan du stoppe. Du skal rette deg opp i ryggen. Stå med bena litt fra hverandre. Vend hele kroppen din mot den som snakker. Dette er en tydelig og sterk kroppsholdning.

Så skal du se på den som sa noe. Vær helt alvorlig og hold blikket til den som sa noe. Så kan du si at du ikke kan skarre på r og at dette ikke er noe du kan gjøre noe med. Dette er en sterk psykisk/mental holdning. 

Hvis du svarer slik hver gang noen sier noe, vil de slutte å kommentere på det. De blir vant til at du ikke skarrer. Og de blir vant til at du står i det og at du takler det! 

Dette kan du snakke med helsesykepleier på skolen om. Du kan øve deg på denne sterke kroppsholdningen og den sterke mentale holdningen. Da blir du trygg på hvordan du gjør det. 

Øv deg hjemme i helga. Snakk fritt med familien og venner. 

Snakk med helsesykepleier!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse