Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er emo.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om jeg er emo. Jeg føler meg veldig trist helle tiden føler at jeg er stygg og at ingen liker meg. Hører også veldig mye på emo musikk. Jeg tror også jeg er deprimert

Besvart 08.11.2019 19:00
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

Emo musikk er det mange av som liker, og det kan være godt å høre på den musikken som støtter opp under hvordan en føler seg. Men denne musikken kan også dra en ned, at blir enda mer emosjonell/følsom, kanskje trist.

Det er vanlig at en er emosjonell, følsom. Mange av oss er følsomme. Noen av oss er mer følsom, og det å være følsom kan variere ut fra dagsformen. 

Når en er i puberteten kan det være lettere at følelsene svinger enn ellers i livet. I det ene øyeblikket er det ganske greit, og så i det neste, at en blir veldig trist og lei. 

Da kan en også føle at ingen liker en. En kan også ha tanker om at en er stygg i slike perioder. 

Men hvis tristheten, at en har negative tanker og følelser over tid, er det viktig å få hjelp!

Du kan snakke med de hjemme om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise de hva du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye.  De vil forstå at du trenger hjelp. 

Hvis det er vanskelig å snakke med de, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 

Mens du venter på hjelp, kan du se om du klarer å tenke annerledes. Det er sånn at hvis en tenker triste tanker, blir en trist. Tanken kommer før følelsen. Hvis du klarer å tenke glade, gode tanker kan du føler deg bedre. Du kan teste dette ut.

Kanskje er det ting du har å glede deg til som du kan tenke på? Hva føler du hvis du tenker på det?

 

Vær også aktiv, beveg deg, tren, spis nok mat og sikre deg også at du får nok søvn. Det er også viktig for å føle seg bra. 

Snakk med noen så snart du kan om hvordan du har det!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser