Hopp til hovedinnholdet

tror jeg har sosial angst

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg har sosial angst. I dag fikk jeg det som liknet på et panikk anfall. Jeg lurer på om jeg burde snakke med venner om det og burde jeg snakke med helsesøster om det? I så fall viss jeg sier noe om det til helsesøster må hun si det til foreldrene mine? De vet det ikke.

Besvart 08.11.2019 15:05
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss om dette. Du trenger ikke å ha sosial angst selv om du opplevde et lite panikkanfall,- det kan være tilfeldig ut fra en bestemt situasjon. Men det er veldig fint at du kan snakke med noen om dette og da er helsesykepleier en trygg person å snakke med. Hun kan mye om psykisk helse til ungdommer og hun har også taushetsplikt og vil ikke fortelle det til foreldrene dine, med mindre du selv ønsker det.

Jeg vil i første omgang anbefale at du snakker med helsesøster før du snakker med vennenen dine. Det er ikke alltid greit å forutse hvordan de vil reagere. Så kan du snakke med dem etterhvert om du ønsker det og om dette er noe som skjer igjen. Se også i de artiklene jeg legger ved til deg!


Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser