Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre når noen truer med å politianmelde meg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Eg bor og studerer på en folkehøgskole. Noe som eg trives svært godt med, men til tider kan d være svært utfordrende. Eg sliter veldig med aggresjonen min (noe som eg har tenkt å få gjort noe med). For et par dager siden var d en elev som holdt meg våken til 12:30 på natta. Da ble eg så sur på henne at jeg skrev stygge meldinger til vedkommende, og trusler til en annen dagen etterpå. Nå sier personen som eg skrev trusler til at hun vil politianmelde meg for drapstrusler. eg er egt. livredd men samtidig så er eg for stolt til å be om ynnskyldning eller innrømme at eg er uroleg så eg later bare som ingenting. Å gå på fhs betyr utrolig mye for meg, det er første gangen eg har fått meg ordentlig venner og blitt sett pris på av lærere og medelever for den eg er. Nå er eg redd for at eg kommer til å miste alt sammen D: Hva skal eg gjøre? Burde eg ta en prat med vedkommende? Kommer d faktum at eg har en psykisk lidelse (depresjon), til å ha noe som helst å si hvis eg blir annmeldt?

Besvart 08.11.2019 13:01
 

Svar
Hei!

Det er ikke godt å være redd og engstelig for dette. Samtidig vet jeg at du kan få det bedre. 

Det er nok aller best å gjøre slik du også skriver, å ta en prat med vedkommende. Si at du beklager og at dette er vanskelig for deg. Da er du ærlig og jeg er ganske sikker på at du vil oppleve at den andre synes det er ok å høre dette. 

Det er vanskelig å si unnskyld. Det er både sårt og en innrømmelse av at man har gjort noe feil. Husk at alle mennesker gjør feil og at det er bare en styrke og klare å si unnskyld. 

Jeg tror at dersom du snakker med vedkommende er dette en god løsning på problemet ditt. Da er det nok også liten sjanse for at vedkommende anmelder saken. 

Dersom vedkommende anmelder saken og du har sagt unnskyld, vil dette faktisk være noe som er bra for din del. Da har du vist at du har angret og faktisk gjort noe med dette. 

Ved en eventuell anmeldelse kan depresjonen din ha betydning for utfallet av saken, men det vil ikke være avgjørende. Dette er noe som politiet vurderer i hvert enkelt tilfelle. 

Våg å si unnskyld! Jeg skal heie på deg! Det er lov å gjøre feil. 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser