Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med de indre kjønnsleppene som henger utenfor?

Jente 17 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg hatt det litt vanskelig med kroppen min. De indre kjønnsleppene min henger på utsiden av de ytre kjønnsleppene, og dette har senere blitt veldig vanskelig for meg. Jeg tør ikke kle av meg blant kjente og fremmede i garderober. Jeg liker ikke å være så usikker på meg selv. Jeg sliter med tanken på å få meg kjæreste fordi jeg er flau over det som er nedentil, og tør derfor heller ikke åpne meg til sex videre i livet. Jeg føler meg flau ved å fortelle det til legen min pga ubehag ved kroppen min. Jeg føler at jeg heller ikke får tørket meg skikkelig etter at jeg har vært på do alltid eller vasket meg nedentil. Er mitt tilfelle i det hele tatt normalt, og er det lurt å vurdere å ta operasjon for å redusere kjønnsleppene og problemene mine? Hva kan jeg si til legen min uten at det skal bli så veldig vanskelig for meg? Jeg har nemlig slitt med dette så lenge jeg kan huske. Takk for svar på forhånd. Mvh sliten, lei og flau jente

Besvart 08.11.2019 11:59
 

Svar
Hei!

Det er ikke godt å ha det slik, det er både vondt og vanskelig. Samtidig vet jeg at du kan få det bedre. 

Når du skal til legen kan du gjerne fortelle det du skriver her. Det er viktig at legen forstår at det plager deg og at du ikke har det bra. Da kan legen undersøke deg nedentil og forsikre deg om at alt er ok og samtidig snakke med deg. Si gjerne at du har tenkt på operasjon, da vil også legen forstå hvor mye dette påvirker deg i hverdagen.

Når man opplever at kroppen og tankene om sin egen kropp hindrer deg i hverdagen er det viktig å få hjelp. 

Det vil derfor være bra at du snakker med noen om dette. Når vi lufter tanken og bekymringene for andre er det lettere etterpå. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen. 

Kjønnslepper er like forskjellige som vi er forskjellige. Noen har indre kjønnslepper som er synlige utenfor de ytre. Dette er helt normalt. 

Grunnen til at du tenker at dette er unormalt og ikke slik alle andre ser ut er fordi samfunnet vi lever i skaper idealer og modeller på hvordan man "bør" se ut. Dette stemmer ofte ikke med virkeligheten og det kan da føles som man er veldig annerledes. 

Forsøk gjerne å tenke over det du synes er bra med deg og det som gir deg glede i livet. Når du klarer å tenke mer over det som gjør deg godt er det også lettere å takle de vonde følelsene. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse