Hopp til hovedinnholdet

Tror kanskje jeg sliter litt med depresjon. Hatt det vanskelig det siste året. Hva bør jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. jeg er en jente på 15, som bor på en liten plass der alle får vite alt! jeg tror kanskje jeg sliter litt med deprisjon! jeg er lei med til en hver tid, og gråter hver eneste kveld, og da jeg er alene! jeg har hatt en veldig vanskelig år, kjæresten min har vært utro, jeg har blitt snakket til av politiet. har hatt "innhavert hasj", jeg har vært gravid (og tatt angrepille) kranglet med mine bestevenner (og nå er ingenting som før igjen)! jeg føler liksom at jeg ikke har noen grunn til å være her på denne jord mere, liksom.... har ingen grunn til å stå opp. jeg hater livet mitt, helt ærli! så lurer jeg på om det kanskje hadde vært bedre for meg å få snakket med noen? kanskje en "miljøsmed" på skolen, skole starter på onsdag, kanskje jeg da kan ta meg en tur til miljøsmed eller helsesøster!!!! hva synes du / dere at jeg burde gjøre med dette? TAKK PÅ FORHÅND :- )
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det er helt tydelig at du har hatt det tøft den siste tiden, og uansett om man vil kalle dette en depresjon eller ikke, så er det lurt at du får snakket med noen. Jeg synes derfor at det høres ut som en kjempegod idé at du snakker med miljøsmed eller helsesøster om det du opplever.

Ofte er det godt å bare få snakket med noen om slike ting, så går du ikke rundt og bærer på det vonde alene. Det kan føles litt vanskelig å snakke med noen om slike ting, spesielt første gang. Men siden de du nevner helt sikkert er vant med å snakke om disse temaene så trenger det ikke være så vanskelig. Du kan jo for eksempel starte med å si at du synes livet føles litt vanskelig, og så ta det derfra?

Ønsker deg lykke, lykke til! Ta gjerne kontakt igjen, eller ring SUSS for å få snakket mer om dette, hvis du har behov.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise


Quiz: Hva vet du om alkohol?

Hvorfor blir man full av alkohol?